Švietimo ministerija svarsto likviduoti aštuonias pavaldžias įstaigas

Švietimo ministras Algirdas Monkevičius ketvirtadienį paskelbė, kad svarsto likviduoti aštuonias iš 17 ministerijai pavaldžių įstaigų ir centralizuoti sistemos viešuosius pirkimus.

„Turbūt, kad aštuonios institucijos bus integruotos ir tokiu skaičiumi sumažės jų skaičius“, – žurnalistams ministerijoje sakė A. Monkevičius.

Konkretų pertvarkos planą ministras pateiks vėliau balandį.

Jis ketvirtadienį tęsė susitikimus su pavaldžių įstaigų vadovais po atlikto audito, nustačiusio funkcijų dubliavimo ir viešųjų pirkimų pažeidimų.

A. Monkevičius pranešė svarstantis centralizuoti viešuosius pirkimus švietimo sistemoje, kad naujai steigiamas pirkimų centras vykdytų mažiausiai 80 proc. visų įsigijimų.

„Viešųjų pirkimų sistemoje mes manome, kad įvesime centralizuotą pirkimų centrą. Dabar svarstome, kokia forma jis galėtų veikti“, – kalbėjo švietimo, mokslo ir sporto ministras.

„Tokia patirtis yra kitose šalyse, mes tokį projektą baigiame parengti“, – pridūrė jis.

Ministras ketvirtadienį susitiko su Nacionalinio egzaminų centro, Europos socialinio fondo agentūros, Kvalifikacijos ir profesinio mokymo centro vadovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
mažėja mokinių , jungiami universitetai ir valdininkų turėtų mažėti

Dalia

Dalia portretas
Jau seniausiai reikėjo centralizuoti viešuosius pirkimus, bet ne taip ,kaip buhalteriją,kad etatai būtų nuimami o darbai paliekami.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių