Šventosios uostui ieškoma pinigų

Šiomis dienomis Vyriausybei pateiktas preliminariai suderintas planas, kaip galėtų būti atstatytas Šventosios uostas.

Nors Šventosios uostą dar vis valdo Susisiekimo ministerijai pavaldi struktūra - Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, tačiau už jo atkūrimą labiau atsakinga jaučiasi Žemės ūkio ministerija. Pirmiausiai, Šventosios uostas būtų bene labiausiai reikalingas Baltijos jūros žvejams.

Kuruoti Šventosios uosto atkūrimo reikalus pavesta žemės ūkio viceministrui Artūrui Bogdanovui. Jis ir rengė posėdžius, kur kartu su Ūkio, Susisiekimo, Finansų bei Vidaus reikalų ministerijų atstovais ieškojo šio uosto atkūrimo būdų.

„Šventosios uosto atgaivinimas yra įtrauktas į Vyriausybės programą, tad ministerija buvo įpareigota pateikti uosto finansavimo šaltinių siūlymus, kad būtų įkurtas žvejybai, pramogoms bei turizmui pritaikytas uostas, kuris galėtų būti naudingas ne tik žvejams, bet ir taptų turistų ir poilsiautojų traukos vieta”, – teigė žemės ūkio viceministras A. Bogdanovas.

Pirminis uosto atstatymo planas numatė, kad darbai turėtų kainuoti apie 70 mln. eurų, jei numatytas uosto gylis siektų 6 metrus. Jei gylis būtų mažesnis, atstatymo darbų kaina mažėtų iki 35-40 mln. eurų.

Anot A.Bogdanovo, Žemės ūkio ministerija yra pasirengusi prisidėti savo valdomų Europos Sąjungos fondų lėšomis prie žvejybos infrastruktūros uoste gerinimo. Europos jūrinių reikalų ir žuvininkystės fondas gali remti investicijas, kuriomis gerinama žvejybos uostų, aukcionams skirtų patalpų, iškrovimo vietų ir priedangų infrastruktūra, įskaitant investicijas į atliekų ir jūrų šiukšlių surinkimo įrenginius. Tačiau ši parama neteikiama naujų uostų, naujų iškrovimo vietų arba naujų aukcionams skirtų patalpų statybai.

Nežinia kaip būtų traktuojamas Šventosios uostas - kaip naujas uostas ar kaip atkuriamas. Reikėtų prisiminti, kad prieškaryje Šventojoje veikusiame uoste viena iš svarbių jo funkcijų buvo susieta kaip tik su žvejyba. Todėl nors ir pavėluotai Šventojoje daugiau kaip po 70 metų galėtų būti atkuriamas istorinis žvejų uostas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrantas

emigrantas portretas
Zvejams sis uostas visiskai nereikalingas, o isplauti pinigus galit ir kitur.

Amžinas biznis

Amžinas biznis portretas
Šventosios uosto smėlį panaudos Palangos pliažui atstatyti. Ir taip kas trys- keturi metai.

aš portretas
gentvilas tegul sumoka iš savo kišenės
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių