Šventos Agotos dieną šauktiniams įteikė lietuviškos duonos

  • Teksto dydis:

Senovėje mamos, išleisdamos sūnus į kariuomenę, į drabužius įsiūdavo duonos trupinį – tikėta, kad tai juos apsaugos. Kaip saugumo ir namų jaukumo simbolį penktadienį, minint duonos globėjos Šventos Agotos dieną, „Vilniaus duona“ ruginės duonos įteikė Lietuvos kariuomenės šauktiniams.

Penktadienį ryte Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko karių rikiuotės Rukloje metu didžiausios duonos kepyklos Baltijos šalyse „Vilniaus duona“ atstovai pasveikino karius ir įteikė jiems beveik 300 kepalų ruginės duonos „Agota“.

Įmonės komercijos direktoriaus Gražvydo Juknos teigimu, šia gražia akcija norėta atkreipti dėmesį į valstybę pasiruošusius ginti jaunus žmones ir jiems padėkoti.

„Duona yra namų simbolis. Tad įteikdami duoną šauktiniams norėjome, kad ji pažadintų šilčiausius prisiminimus apie jų namus ir artimuosius. Taip pat siekėme parodyti, kokie jie yra mums visiems svarbūs, tarnaudami savo šaliai ir pasiruošę apginti visų mūsų namus“, – teigia G. Jukna.

Mokomojo pulko vadas plk. ltn. Aleksiejus Gaiževskis, dėkodamas „Vilniaus duonos“ kolektyvui teigė: „Tėvynės gynėjas – karys visada siejamas su ginklu, paruoštu apginti nuo priešo, o duona yra tai, kas suteikia jėgų ir stiprybės“.

Duonos gamintojo atstovai šauktinius taip pat pasveikins ir penktadienį vakare Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vyksiančiame renginyje „Šventos Agotos dienos papročiai“.

„Vilniaus duona“ kasmet Šventos Agotos dienos proga organizuoja įvairias iniciatyvas. Ankstesniais metais įmonė duoną dovanojo išvykstantiems emigrantams, taip pat dalino prekybos centrų lankytojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
JAV vyriausi kariniai pareigūnai pareiškė, kad ir moterys privalo registruotis privalomai karo tarnybai: Tai buvo pareikšta JAV Senate. Neilgai truks, kai Lietuvoje turėsime šauktines. Mūsų valdžia stropiai kartoja JAV elgesį šiuose klausimuose. Tik va bėda Lietuvos valdžiai, nes JAV nėra privalomo šaukimo, tik registracija galimam šaukimui didelio karo atveju. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių