Šventės dalyviai bėgo taku, kuriuo kyla NATO karinių oro pajėgų lėktuvai

Minint Lietuvos narystės NATO 14-ąsias metines, Karinių oro pajėgų aviacijos bazėje Šiauliuose surengtas šventinis bėgimas taku, kuriuo kyla ir leidžiasi Lietuvos ir NATO karinių oro pajėgų lėktuvai.

Kartu su Lietuvos ir NATO kariais bėgime „Runway Run 2018“ dalyvavo ir nemažai šiauliečių, apie 7 tūkst. karių ir civilių.

Susirinkusieji į šventę galėjo apžiūrėti karinius orlaivius, Baltijos oro erdvę šiuo metu saugančių Danijos karališkųjų oro pajėgų naikintuvą F-16, karinės technikos ir ginkluotės ekspoziciją.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, istorinės patrankos šūviui paskelbus bėgimą pradžią, kartu su gausiu bėgikų būriu startavo ir šiuo metu NATO oro policijos misijoje dalyvaujantys Danijos karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais F-16.

Visiems bėgimo dalyviams, sėkmingai įveikusiems tris kilometrus, įteikti atminimo suvenyrai. Gausiausios bėgikų komandos apdovanotos specialiais Krašto apsaugos ministro ir Užsienio reikalų ministerijos prizais.

Renginyje taip pat buvo eksponuojama karinė technika bei policijos ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos technika ir įranga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

putino draugui

putino draugui portretas
cia tam NU NU sakai savietai nesityciojos is kareiviu,,,,o pamirsai ,,,kas geleziniose grabe parvesdavo kunus is armijos A gal sakau nesityciok is zmoniu kurie gavo vaiku kunus cinkuotame karste ,,,,,oi kokie geri buvo tavo savietai NU NU nebijai DIEVO ,,,,

pritariu

pritariu portretas
Šaunuoliai, treniruojasi, jei realus karas kurio taip trokšta , bėgti reiks greitai.

...

... portretas
Ten 'konservai' treniravosi iš Lietuvos bėgt.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių