Švėkšnos psichiatrijos ligoninėje - P.Gražulio agitacija

Švėkšnos psichiatrijos ligoninėje savaitgalį apsilankė parlamentaras Petras Gražulis, kuris Alzhaimerio ir Parkinsono ligomis sergančius pacientus ragino balsuoti už "tvarkietį" Remigijų Žemaitaitį.

Švėkšnos psichiatrijos ligoninės vyriausiasis gydytojas Juozas Vičius BNS sakė, kad ankstų šeštadienio rytą P.Gražulis kartu su R.Žemaitaičiu, kuris rungsis rinkimų į Seimą vienmandatėje Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje antrajame ture, atėjo į ligoninės 6-ąjį gerontopsichiatrijos skyrių, kuriame gydomi Alzhaimerio ir Parkinsono ligomis sergantys pacientai.

"Susitikimas truko apie pusę valandos skyriaus valgykloje. Gerai, kad bent jau į palatas nėjo", - pasakojo J.Vičius, pažymėjęs, kad parlamentaras savo apsilankymo su ligoninės vadovybe ir tądien budėjusiu gydytoju nesuderino.

Ligoninės vadovo teigimu, minėtame skyriuje gydomi ir neveiksniais pripažinti pacientai.

J.Vičius teigė, kad R.Žemaitaitis susitikimą su ligoninės pacientais ir darbuotojais buvo surengęs prieš pirmąjį rinkimų turą, tačiau tąkart apsilankymas buvo iš anksto suderintas.

Per pirmąjį rinkimų į Seimą vienmandatėje Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje turą, J.Vičiaus teigimu, balsavo 16 Švėkšnos psichiatrinės ligoninės pacientų. Iš viso ligoninėje šiuo metu gydomi 208 asmenys, 6-ajame gerontopsichiatriniame skyriuje - 38.

"Po apsilankymo skambinau P.Gražuliui paklausti, kodėl nieko nederino. Tai jis sakė, kad kišis visur, kur tik leidžia Seimo nario bilietas. Dar sakė, jog mane dievas nubaus už tai, kad susidėjau su konservatoriais", - pasakojo J.Vičius.

Tuo metu P.Gražulis BNS sakė Švėkšnos psichiatrijos ligoninėje susitikęs ne su pacientais, o su "budinčiu medicinos personalu".

"Keletas jų buvo, įėjau - radau 5-6 darbuotojas. Ne personalas neturi teisės balsuoti, kam man su jais susitikinėti? Susitaręs nebuvau, vaikščiojau po įmones, įstaigas, po namus, užėjau ir į ligoninę. Raginau ateiti balsuoti už R.Žemaitaitį", - dėstė Seimo narys.

Iš pradžių jis tikino ligoninėje buvęs vienas, bet vėliau "prisiminė", kad medicinos įstaigą lankęs kartu su kandidatu.

"Ne, vienas buvau, man nereikia jo, mane žmonės pažįsta. Kam man dar to R.Žemaitaičio reikia? Palaukit, gal buvo Žemaitaitis? Vienoje vietoje buvo. Atsiprašau, ligoninėje buvo Žemaitaitis. Ligoninėje buvome dviese, o paskui išsiskirstėme. Dvi dienas vaikščiojome, buvau pamiršęs", - pasakojo P.Gražulis.

Per lapkričio 15 dieną vykusius rinkimus į Seimą vienmandatėje Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje daugiausia - 28,9 proc. - balsų surinko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Jonas Gudauskas bei partijos "Tvarka ir teisingumas" kandidatas Remigijus Žemaitaitis, gavęs 28,03 proc. balsų.

Šie kandidatai rungsis lapkričio 29 vyksiančiame antrajame rinkimų ture.


Šiame straipsnyje: Gražulis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių