Sveikatos ministerija planuoja ligoninių stambinimą

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) rengia dar vieną gydymo įstaigų pertvarką.

Į vieną darinį norima sujungti rajonų ligonines ir didesnes apskričių centruose veikiančias gydymo įstaigas, rašo „Lietuvos žinios“.

Sumanyta, kad pagrindinis gydymas vyktų tik regionų centrų ligoninėse, o rajoninėse būtų teikiama vien pirminė būtinoji pagalba.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, šią savaitę Alytuje susitikęs su apskrities savivaldybių vadovais, Dzūkijai pasiūlė dalyvauti eksperimentiniame projekte – stambinant regione esančias gydymo įstaigas, prie Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės prijungti Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos ligonines. Jos taptų Alytuje veikiančios ligoninės padaliniais, kuriuose būtų teikiama tik skubi, neatidėliotina pirminė pagalba, o visais kitais atvejais pacientai būtų siunčiami į Alytų.

A. Veryga ragino Dzūkijos savivaldybių merus nelaukti, kol bus pakeisti teisės aktai dėl gydymo įstaigų stambinimo ir patiems imtis iniciatyvos sujungti sveikatos apsaugos įstaigas. Ministro teigimu, jei būtų sutarta, pavyzdžiui, koncentruoti skirtingas paslaugas skirtinguose rajonuose, visi turėtų daugiau naudos – esą būtų užtikrintos kokybiškesnės paslaugos pacientams, didėtų ligoninių personalo atlyginimai.

Lazdijų rajono meras Artūras Margelis dienraščiui teigė griežtai nesutinkantis su SAM pasiūlymu Lazdijų rajono ligoninę prijungti prie Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės: „Tam nėra jokio pagrindo, nes Lazdijų rajono ligoninė dirba rentabiliai - teikiamų paslaugų spektras yra optimalus, nėra tik akušerijos. O jos prijungimas prie kitos Lazdijų ligoninei būtų tapatus mirties nuosprendžiui“.


Šiame straipsnyje: SAMligoninių stambinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ligonines ir pensininkus - sunaikinti, vaikus - į kariuomenę, likusieji - emigracijon, galės Veryga ir mėlynas chalatas patys sau likusiam durnių laive vadovauti...

Vargas su tokiais ministrais

Vargas su tokiais ministrais portretas
Susirgo gigantomanija. Visas pasaulis artina medicinos paslaugas šalia paciento, o šis ir tolina. ir blogina. Beja, o kur svarstymai, diskusijos, konferencijos, medikų ir visuomenės nuomonės? Kaip liaudies išmintis byloja - šešis kartus pamatuok, o septintą kirpk. Kiek buvo sveikatos apsaugos ministrų, tik vargšę sveikatos apsaugą 'reformavo' ir 'optimizavo', rezultatas akivaizdus, kiekvianas iš mūsų tai patiriame savo kailiu, o šis ministeris - sveikatos apsaugą galutinai pribaigs.

Racionalus pasiūlymas

Racionalus pasiūlymas portretas
Kartu su ligoninių stambinimu (t.y. jų uždarymu rajonų centruose) BŪTINAI nepamiršti įteisihti visų vienišų pacientų , gyvenančių kaimuose ir miesteliuose bei vyresnių kaip 75 - 80 metų EUTANAZIJĄ , nes vienišiems , toliau nuo centrų gyvenantiems senukams medicinos pagalba faktiškai jau dabar yra nepasiekiama ir neprieinama.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių