Svarstoma apie lengvatas smulkiajam verslui

Keturios partijos formuojančios centro dešiniųjų koaliciją tęsia diskusijas dėl antikrizinio plano. Reformavus mokesčių sistemą ir sumažinus išlaidas, kitų metų biudžeto deficitą siekiama sumažinti 4 mlrd. litų.

Kandidatas į premjerus, konservatorių lyderis Andrius Kubilius sako, kad koalicijos partneriai šiandien aptars galimus ekonomikos skatinimo kelius, pranešė Lietuvos radijas.

"Viskas yra sudėtinga. Du milijardus sutaupyti ir du milijardus rasti papildomai pajamų - tai nėra lengva. Mes labai aiškiai sakom, kad socialines programas mes išsaugosim. Šiuo metu mums labiausiai rūpi trečioji plano dalis - vadinamasis ekonomikos skatinimo paketas", - koalicijos partnerių svarstomus klausimus nurodė konservatorių lyderis.

Jo teigimu, koalicijos partneriai diskutuoja apie tam tikras mokestines lengvatas šeimos verslui, smulkiajam verslui. Jo teigimu, taip pat galvojama apie galimybes, kurios leistų žymiai paspartinti namų renovaciją.

"Šiuo metu ekonomikoje bene didžiausia problema yra kreditinių resursų pasitraukimas. Verslui yra labai sudėtinga gauti bet kokius kreditus ir tai labai stipriai stabdo visą verslo plėtrą", - esamas problemas vardijo A.Kubilius.

Keturių partijų antikrizinį planą penktadienį planuojama patvirtinti, o pirmadienį galutinai pasirašyti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių