Svarbi diena abiturientams: sužinojo, kur įstojo

  • Teksto dydis:

Šiemet studijos valstybės finansuojamose vietose ar studijų stipendijos pasiūlytos 14 531 asmeniui, o į valstybės nefinansuojamas vietas pakviesti 12 428 stojantieji.

Ketvirtadienį stojantiesiems į universitetus ir kolegijas pateikiami kvietimai studijuoti. Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti nurodė, kad studijos valstybės finansuojamose vietose ar studijų stipendijos pasiūlytos 14 516 asmenų, o į valstybės nefinansuojamas vietas pakviesti 12 443 stojantieji.

Bendrajame priėmime dalyvaujantis stojantysis gali gauti tik vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje: valstybės finansuojamoje, valstybės nefinansuojamoje su studijų stipendija arba valstybės nefinansuojamoje vietoje.

Iš universitetų daugiausiai valstybės finansuojamų vietų ir studijų stipendijų pasiūlyta Vilniaus universitete (2502), Kauno technologijos universitete (1449), Vilniaus Gedimino technikos universitete (1207). Studijuoti savo lėšomis daugiausia taip pat pakviesta į Vilniaus universitetą (1237). Mokamos studijos Mykolo Romerio universitete pasiūlytos 1200 stojančiųjų, Vytauto Didžiojo universitete - 779.

Iš neuniversitetinių aukštųjų mokyklų daugiausiai studijų krepšelių ir stipendijų pasiūlyta Vilniaus (1762) ir Kauno (1512) kolegijose, daugiausia čia ir pakviestųjų studijuoti savo lėšomis - atitinkamai 650 ir 800.

Sutartys su pakvietusiomis studijuoti aukštosiomis mokyklomis bus sudaromos nuo penktadienio. Kitą trečiadienį, liepos 29-ąją, prasidės pagrindinio priėmimo antrasis etapas, vėliau bus rengiamas papildomas priėmimas.

Bendrajame priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos.

Pagrindinio priėmimo prašymus pateikė ir konkurse dalyvavo 33 198 stojantieji, iš jų 20 466 vidurinį išsilavinimą įgijo 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZINOVAS

ZINOVAS portretas
pirmumo teise istoti gavo TVIRTAI APSISPRENDE kur ir ko nori,t.y. tie,kurie pasirinko tik VIENA universiteta ir tik VIENA SPECIALYBE,o ne tie,kuriems "rupejo istoti " BETKUR,T.Y.i bet kuria is 5 vietu IR PENKIIU SPECIALYBIU...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių