Sustabdyta prekyba šaldytais grybais

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad įmonei gamintojai – UAB „Adex LT“ (Pramonės g. 3A, Varėna) nurodyta iš rinkos surinkti galimai nekokybiškus šaldytus baravykus, išfasuotus po 300 gramų.

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, gavusi vartotojo skundą, kad atšildžius baravykus, rasta kirmėlių, nedelsiant patikrino prekybos centrą, kuriame buvo įsigyti šie produktai.

Nustatyta, kad grybai buvo laikomi šaldymo įrenginyje palaikant tinkamą temperatūrą, nepažeidžiant laikymo reikalavimų. Produktus lydintys dokumentai buvo užpildyti tinkamai. Iš viso parduotuvė buvo gavusi 10 vnt. šių šaldytų produktų. Patikrinimo metu rasti 8 vnt. nurodytos partijos šaldytų baravykų kubelių, 2 vnt. buvo išplatinti rinkoje. Inspektoriai paėmė grybų mėginius ištirti laboratorijoje dėl kenkėjų.

Ištyrus 3 nurodytos partijos šaldytų baravykų mėginius laboratorijoje, vartotojo skunde nurodyti faktai pasitvirtino – rastos 59 negyvos vabzdžių kenkėjų lervos. UAB „Adex LT“ nurodyta surinkti nekokybiškus produktus iš rinkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na va

Na va portretas
reikėjo eksportuoti užsienyje nežiūri sukirmiję ar ne
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių