Susitepusių reputaciją į ugniagesius nepriims

  • Teksto dydis:

Vyriausybė pritarė pataisoms dėl apribojimų norintiems tapti nestatutiniais ugniagesiais - numatomi amžiaus, išsilavinimo, nepriekaištingos reputacijos ir kiti reikalavimai.

„Čia kalba eina apei nestatutinę tarnybą - savivaldybių ugniagesius ir valstybinius, kurie taip pat dirba pagal darbo sutartį. Tokie reikalavimai iš tikrųjų nebuvo patvirtinti, dabar bus įstatyme nustatyti“, - Vyriausybės posėdyje trečiadienį aiškino vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Tokias pataisas Vidaus reikalų ministerija parengė po to, kaip Valstybės kontrolė sukritikavo priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų pasirengimą gesinti gaisrus. Tarp 2014 metais paskelbtų audito išvadų buvo ir kritika dėl netinkamos dalies ugniagesių kvalifikacijos - tuomet konstatuota, kad teisės aktuose nenustatyti reikalavimai savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesio pareigybei užimti, todėl 15 proc. savivaldybių priešgaisrinių tarnybų ugniagesių neturi ugniagesio kvalifikacijos, nes nėra baigę mokymų pagal Ugniagesybos ir gelbėjimo darbų programą.

Pataisomis siūloma nustatyti, kad į ugniagesio pareigas gali pretenduoti tik asmenys nuo 18 iki 65 metų, turintys ne žemesnį kaip pagrindinį išsilavinimą, baigę specialius įvadinius mokymus ir išlaikę egzaminą. Be to, asmenys privalėtų būti nepriekaištingos reputacijos ir pareigas leidžiančios eiti sveikatos būklės bei tam reikalingo fizinio pasirengimo.

Jei įstatymo pataisoms bus patvirtinos ir Seime, ugniagesiais negalės tapti neišnykusį teistumą turintys asmenys bei tie, kurie ne seniau kaip prieš trejus metus buvo už pažeidimus atleisti iš priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos.

„Kaip pavyzdys - tikrai buvo keista, kad nebuvo reikalaujama tam tikros reputacijos turėjimo, kad žmogus, kuris ateina gelbėti jūsų turto, galėjo būti teistas už vagystes ir gelbėdamas tą turtą padaryti kažkokius neteisėtus veiksmus“, - sakė S.Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ugniagesys gelbėtojas

Ugniagesys gelbėtojas portretas
Aišku, šioje tarnyboje ne vieta vagims ir kitiems žulikams, bet paskaičius tą projektą susidaro nuomonė, kad nestatutinių ugniagesių tarnybas pamažu norima likviduoti. Prastai bus ir kaimų žmonėms ir mums. Kaimų ugniagesiai iš peties dirba gaisruose ir nelaimėse, na o tie savanoriai... jeigu jų atsiras... O dėl mašinų remontų- mes, statutiniai jų jau senokai netaisome, jas aptarnauja servizai. Ir statybose mes nedirbame, mūsų profsajungos būtų dėl to tokį vėją pakėlę... O malkutės ne vien ugniagesį kaime šildo, bet ir jo gaziką, kad neužšaltų.

V-ats komentarui

V-ats komentarui portretas
Nestatutiniai gauna minimumą o statutiniai ir įvairius priedus, bet gaisruose dažniausiai lieka budėti ir nuodėgulius perkasinėja nestatutiniai. O tu ir pas mus netiktum, nes su klaidom rašai.

Virgiui

Virgiui portretas
Statutinei pareigūnai lygai taip pat tvarko mašinas vinioja žarnas užsiima statybos darbais ir t.t. O nestatutinei tik gesina gaisrus iš išorės ir veža vandenį statutinems. ir net negalima ejt į degancius pastatus. O malkas kapoji tam kad pačiam šilta būtų sedet o ne kazkam
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių