Sumažėjo lenkų turistų susidomėjimas Lietuva

Sumažėjo lenkų turistų susidomėjimas Lietuva, manoma, kad tą galėjo nulemti ir politiniai veiksniai, rašo Lenkijos savaitraštis „Przeglad“.

Savaitraštis cituoja turizmo biuro „Bezkresy“ vadovą Waldemarą Laweckį, kuris pažymi, kad, skirtingai nei pernai, šiemet nėra jaučiamas lenkų noras šventinėmis gegužės 1-3 dienomis apsilankyti Lietuvoje.

„Visiškai nėra susidomėjimo ekskursijomis į Lietuvą per artėjantį ilgąjį savaitgalį. Prieš metus išsiunčiau keturis pilnus autobusus, o dabar nebus nė vieno“, - sakė W.Laweckis.

„Nusisukimas nuo Lietuvos rodo, kokią įtaką turizmui gali turėti ne tik ekonomika, bet ir politika. Galbūt nenoras vykti į Lietuvą veiksmingiau negu kas nors kitas įtikins šios šalies vadovus, kad lenkų mažuma turi turėti tokias pat teises, kaip lietuviai Lenkijoje. Žinoma, jokio organizuoto boikoto nebuvo, tačiau daugelis mūsų galėjo vis dėlto pagalvoti: jeigu ten taip traktuoja tautiečius, važiuokime šiemet kur nors - ir toks bendras mąstymas davė efektą“, - teigė turizmo biuro vadovas.

Pastaruoju metu Lietuvos ir Lenkijos santykiai įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
nu ir ok.. nebus grubiu klientu, rekianciu lenkiskai..

na

na portretas
lenkai kaip lenkai , o kad vokiečiai domisi tai žinau , tik trūksta reklamos Vokietijoj, kad kas tuo užsiimtų, turizmas prasiplėstų.

nesuprantu

nesuprantu portretas
ka cia mato atvyke uzsienieciai i toki ubagyna.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių