Sumaniausiai šventusiems Vasario 16-ąją – prezidentės dovana

Prezidentė Dalia Grybauskaitė išradingai šventusiems Vasario 16-ąją įteikė šalies trispalvę.

Lietuvai minint 95-ąsias Valstybės atkūrimo metines, valstybės vadovė kvietė šalies bendruomenes pasidalyti idėjomis, kaip bus švenčiama Vasario 16-oji jų krašte.

Per beveik dvi savaites buvo užregistruota per 200 įvairių iniciatyvų iš visos Lietuvos.

Išradingai Vasario 16-ąją šventė mokyklos, lopšeliai-darželiai, vietos bendruomenės, nevyriausybinės organizacijos ir privačios kompanijos. Buvo statomi sniego parkai, formuojamos trispalvės širdys, organizuojami įvairūs koncertai, žygiai per Lietuvą ir kiti renginiai.

„Valstybingumas ir laisvė nepaklūsta laikui. Tai - amžinos vertybės, nuolat vedančios šalį į priekį. Tačiau laisvė nėra duotybė. Mūsų visų pareiga - ją puoselėti, ginti ir švęsti. Savo sumanumu ir išradingumu Lietuvos žmonės dar kartą įrodė, kad jie tai daryti tikrai moka“, - sakė šalies vadovė.

Anykščių rajono Kurklių miestelio bendruomenei prezidentė įteikė trispalvę už įgyvendintą idėją visus miestelio namus papuošti valstybinėmis vėliavomis.

Kruonio gyventojai apdovanoti už trijų Lietuvos partizanų 1946 metų žygio, kuriuo buvo siekiama miestelio aikštėje iškelti Lietuvos vėliavą, atkartojimą.

Platelių gimnazija pagerbta už įgyvendintą tikslą papuošti pagrindines miestelio gatves gimnazistų pagamintomis trispalvėmis.

Butrimonių bendruomenė vėliavą gavo už į didelę širdį sudėtus miestelio gyventojų linkėjimus Lietuvai.

Padėkos sulaukė ir Kauno rajono Batniavos mokykla, kurios moksleiviai vasario 16-ąją pradėjo austi ir megzti tautinę juostą, o baigti ketina kovo 11-ąją. Tą dieną šita juosta moksleiviai žada apjuosti savo mokyklą.

Sostinėje įkurtas Žaislų muziejus apdovanotas už visų muziejaus lankytojų iš popierinių laivelių kurtą mūsų šalies vėliavą.

Prezidentė trispalvę įteiks ir Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Idomu

Idomu portretas
O Tautinio jaunimo sajunga ar apdovanos?

sypsena

sypsena portretas
tai ka , jau prasidejo rinkimu karstine !?...

Ubagė

Ubagė portretas
Man padovanotų, esu tiek nuskurdusi, kad vėliavos kaina - neįkandama net prie geriausio noro. Iškelčiau su didele meile savo Tėvynei.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių