Sumaištį sukėlę „Ežiai“ išprašyti iš Lietuvos

Kilus įtarimų, kad Lietuvoje labdarą renkantis Tarptautinis labdaros ir paramos fondas "Ežiai" skleidžia propagandą apie situaciją Ukrainoje, fondo atstovams panaikintos Lietuvos vizos. Jie įgalioti palikti šalį.

Kilus įtarimų, kad Lietuvoje labdarą renkantis Tarptautinis labdaros ir paramos fondas "Ežiai" skleidžia propagandą apie situaciją Ukrainoje, fondo atstovams panaikintos Lietuvos vizos. Jie įgalioti palikti šalį.

Šią savaitę buvo paviešinti vieno "Ežių" savanorio žodžiai, kad Ukrainos prezidento Petro Porošenkos valdžia yra neteisėta, kad, jo teigimu, "Ukraina šaudo į Donecką, pataiko į mokyklas, vaikų namus, mokyklas. Žūva taikūs žmonės".

Fondo vadovo pavaduotojas Sergejus Frolovas "Kauno dienai" teigė, kad Lietuvoje paramą renka savanoriai, atvykę iš Ukrainos. Ne vienam sunku adaptuotis ir suprasti situaciją. Jis minėjo įtaigų rusiškų televizijų poveikį, žmonių zombinimą. "Tas vaikinas gailisi to, ką pasakė. Jis Donecke nebuvo nuo 2013 m., rėmėsi mamos pasakytais žodžiais", – kalbėjo S.Frolovas.

Vilniuje pernai pradėjęs veikti fondas praėjusią savaitę kreipėsi ir į Kauno valdžią su prašymu leisti mieste rinkti paramą, kaip pats teigia, skirtą socialiai remtiniems asmenims. Paramos iniciatyvą fondas yra įvardijęs nukreipta į socialinio pažeidžiamumo grupes.

Kaunas leidimo tokiai veiklai nesuteikė. "Gatvėse labdaros niekas nerenka. Tai mums nepriimtina. Ji turi būti renkama tam tikrose konkrečiose vietose", – argumentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Jis pabrėžė, kad tokia paramos rinkimo tvarka asocijuojasi su nesaugumu, painiava žmonėms bei viešosios tvarkos pažeidimų galimybe.

"Mūsų savanoriai stovi nuo ryto iki vakaro bet kokiu oru, kad išgelbėtų sunkiai sergančius vaikus, padėtų našlaičiams! Nebūkite abejingi! Atverkite savo širdį! Prašome padėti tiems, kurie patys negali užsidirbti gydymui. Padėkite vaikams!" – internete apie savo veiklą skelbia "Ežiai".

Fondo atstovai "Kauno dienai" teigė, kad savanoriai paramą renka ir daiktais, ir pinigais. Tai daryta Vilniuje. Anot S.Frolovo, surinktos lėšos skirtos ir Ukrainos armijai, ir nuo karo nukentėjusiems vaikams bei suaugusiesiems.

"Gaunamos piniginės aukos – paprasti pinigai iš paprastų piliečių. Savo pagalbos mums nepasiūlė nė viena verslo struktūra", – pasakojo S.Frolovas. Anot jo, per dieną buvo surenkama apie 30–40 eurų.

S.Frolovas sakė, kad iš pradžių buvo surengta dešimties dienų akcija, kai parama rinkta prekybos centruose. "Dabar periodiškai į gatves rinkti paramos išeina vienas du, daugiausia – trys savanoriai. Ir tai ne kasdien, nes turime didelę problemą. Visi savanoriai yra ukrainiečiai, tad ne kiekvienas norintysis gali atvykti į Lietuvą – kainuoja ir viza, ir kelionė", – vardijo fondo atstovas ir užsiminė, kad visos fondo finansinės ataskaitos yra viešos ir prieinamos internete.

Vis dėlto įtarimų dėl fondo veiklos kilo ne tik žiniasklaidai, bet ir Lietuvos institucijoms. TV3 žinių teigimu, fondo biure Vilniuje apsilankė valstybinės mokesčių inspekcijos tikrintojai. Anot Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Artūro Paulausko, įtarimų dėl "Ežių" veiklos kilo ir kitoms institucijoms.

"Pasižiūrėjus į jų kelią į Lietuvą, matyti, kad jie naudojasi tomis struktūromis, kurios užsiima neteisėtu užsieniečių apgyvendinimu, įkūrimu Lietuvoje", – TV3 žinioms sakė A.Paulauskas ir pastebėjo, kad Užsienio reikalų ministerija antradienį fondo vadovams panaikino Lietuvos vizas.


Šiame straipsnyje: ežiailabdaraUkrainaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

visus

visus portretas
įtartinus asmenis būtina vyti iš Lietuvos. Kas juos įleidžia? gal reikia tų valdininkų biografijas peržiūrėti? netikiu, kad jie nesupranta, kokius parazitus įleidžia į šalį, išduoda leidimus, o vėliau apsimeta kvailiais ir nesuprantančiais savo darbo žalos.

tam cha cha cha

tam cha cha cha portretas
gal iš savęs juokiesi? tavo ruskynas ne tik kad ne demokratiškas, jis tokio žodžio apskritai savo žodyne neturi. Gali varyti, vargingasis troli į savo tėvynę, ruskyną, ir džiaugtis rusiška partokratija, Lietuvoje tau ne vieta, čia tu tik atlieki putlerio tarno darbą. tikiuosi, būsi išvytas iš Lietuvos už kenkėjišką darbą.

cha cha cha

cha cha cha portretas
Demokratisku saliu nera ir niekada ir niekur nebuvo.Pasakos apie demokratija nepilnaprociam.Demokratija ten,kur zmogus uzdirba tiek,kad butu nepriklausomas nei nuo valstybes,nei nuo darbdavio.Kokia demokratija,jei moteris laikosi darbo visom skilem? Va ir galvokit kur demokratija,Rusijoi ar lietuvoi?Kur daugiau uzdirba,ten ir demokratijos daugiau.O visa kita-pasakos.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių