Sukčiavimu įtariamai buvusiai Seimo nario padėjėjai panaikintas neįgalumas

  • Teksto dydis:

Dėl menamos regėjimo negalios įklimpusiai Seimo nario buvusiai padėjėjai Virginijai Račienei panaikintas neįgalumas.

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba (NDNT) pirmadienį nusprendė panaikinti V.Račienei anksčiau nustatytą darbingumo lygį ir specialųjį poreikį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

NDNT direktorius Manfredas Žymantas dienraščiui sakė, jog toks sprendimas priimtas gavus naujų medicininių duomenų apie V.Račienės sveikatos būklę ir susipažinus su STT atliekamu ikiteisminiu tyrimu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai gavę medicinos ekspertų išvadą, kad šios šiaulietės neįgalumo lygis mažesnis nei nurodoma, rugpjūtį jai pareiškė įtarimus dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule ir dokumentų klastojimo.

Anksčiau šiaulietei buvo nustatytas 10 proc. bazinį darbingumas ir specialus nuolatinės priežiūros poreikis dėl regėjimo sutrikimų, tuo metu moteris pati vairuoja automobilį.

STT ikiteisminis tyrimas pradėtas vasarį gavus duomenų, kad ši moteris kelerius metus neteisėtai gaudavo pinigines išmokas dėl neįgalumo. Įtariama, jog neteisėtu būdu ji gavo daugiau kaip 17 tūkst. eurų



NAUJAUSI KOMENTARAI

aHa...

aHa... portretas
o kada grazins NETEISETAI gautus tukstancius, Apie tai kazkodel nutylima. va, jeigu tau netycia ismokes Sodra nors 50 euru daugiau nei tvao pensija, tai is karto ir atsiims... O cia - tyla.

JO

JO portretas
Per pusę sumažėtų ne tik neįgaliųjų, bet ir gaunančių bedarbio pašalpas. Ir gyventume ilgai ir laimingai.

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Gal pusė "neįgaliųjų" tokie. Vieni "visai akli", (tai ne vienintelis Račienės atvejis. Tokių Šiauliuose yra ir daugiau), kiti "visiškos daržovės" pagal popierius, nors gyvena pilnavertį gyvenimą, kiti vėl, pagal popierius - nebeturi širdies, nors laksto po kurortus ir miškus, treti pagal popierius - be sąnarių, nes gydančių gydytojų kišenės pasipildė solidžiomis sumomis. Ir taip galima vardinti be pabaigos. Jei visus neįgalius patikrintų nepriklausomi gydytojai ar komisijos, neįgalių sumažėtų per pusę
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių