Suka galvą, ką daryti su neveikiančia ryšio blokavimo įranga kalėjimuose

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius sako, kad ieško sprendimų, ką daryti su neveikiančia mobiliojo ryšio blokavimo įranga įkalinimo įstaigose.

E. Jankevičius tvirtina, kad kol kas nėra planų įsigyti naujos mobiliojo ryšio blokavimo įrangos. Pasak jo, ekspertai pirmiausia turi įvertinti esamos įrangos tinkamumą.

„Pirkimai nauji nevykdomi. Ties ta riba truputėlį reikia sustoti ir neskubėti. Ekspertai turi įvertinti įrangos tinkamumą, ar ji yra tinkama“, - portalo „15min“ spaudos konferencijoje pirmadienį kalbėjo E. Jankevičius.

Ministras pabrėžė, kad problemos dėl mobiliojo ryšio blokavimo sistemos susijusios su tuo, kad įkalinimo įstaigos yra mieste. Pasak jo, nustačius didžiausią blokavimo sistemos galingumą, mobiliojo ryšio netenka ir aplinkiniai gyventojai.

„Idealiausia vieta (įkalinimo įstaigoms - ELTA) būtų laukai kelių kilometrų spinduliu, kur nieko nėra. Tada būtų užtrintas puikus saugumas“, - samprotavo ministras.

E. Jankevičius tikino, kad yra svarstomi įvairūs susidariusios problemos sprendimo planai.

„Yra įvairūs pamąstymai, ministerijoje yra organizuojamas pasitarimas. Mes turime turėti labai aiškų planą ir susidėlioti, ką mes darysime su ta įranga. Noras yra toks, kad ji pradėtų veikti ir būtų naudojama išimtinai pagal paskirtį“, - spaudos konferencijoje aiškino E. Jankevičius.

Skandalas dėl mobiliojo ryšio blokavimo įkalinimo įstaigose kilo birželio 17 d., kai du pusnuogiai Kybartų pataisos namų nuteistieji socialiniuose tinkluose tiesiogiai transliavo išgertuves. Stebėjusiųjų transliaciją kaliniai prašė atsiųsti papildymus telefono kortelėms.

Kitą dieną po kilusio skandalo Kybartų pataisos namuose apsilankęs teisingumo ministras E. Jankevičius nuo pareigų nušalino šios bausmių vykdymo įstaigos laikinąjį direktorių Rimantą Zaikauską.

Reikia didinti algas

Teisingumo ministras E. Jankevičius sako, kad norint užtikrinti skaidrumą kalėjimų sistemoje būtina didinti ir pareigūnų algas, nes darbas yra atsakingas, ypač dideli darbo krūviai.

„Labai reikia kelti pareigūnams algas, kalbu apie vidurinę grandį, kalbu apie jaunesniąją grandį, nes darbo sąlygos yra nepriimtinos. Pilna streso, darbo krūviai yra milžiniški, atlyginimas ypač mažas, tai ta sistema dirbti yra tikrai nepatraukli“, - 15 minučių studijoje sakė teisingumo ministras.

Ministras sakė jau taręsis su premjeru dėl pareigūnų atlyginimų didinimo.

„Vyko derybos dėl biudžeto vyriausybiniu lygiu ir ministras pirmininkas tikrai supranta tą sunkų darbą, kurį atlieka pareigūnai mūsų kalėjimų sistemoje, ir yra numatyta didesnės lėšos“, - teigė E. Jankevičius.

E. Jankevičius pabrėžia, kad vyks apskritai didelė kalėjimų sistemos reorganizacija. Jis mano, kad naujasis Kalėjimų departamento direktorius Robertas Krikštaponis yra patikimas žmogus kardinaliems pokyčiams atlikti.

„Kalėjimų sistemos laukia didelė reorganizacija, po mėnesio apie ją bus galima kalbėti plačiau. (...) Aš pasitikiu Kalėjimų departamento vadovu, - jis tą situaciją kontroliuoja. Jis yra patyręs kriminalistas. Tikiu, kad jis tikrai susitvarkys su tais iššūkiais, kurie jam bus priešakyje“, - sakė ministras.

Ministro teigimu, jo akimis, labiausiai pokyčių reikalaujantys yra Imuniteto ir Kriminalinės žvalgybos skyriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
pinigas viską gali... kapitalizmas... nėra elementarios tvarkos... kyšininkavimas ir papirkinėjimai labai gajūs...

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tai neveikia? O tai kiek milijonu sukisot, kurvos, ir viskas NEVEIKIA. BUTINA kad visi tie veikejai is ministerijos kurie prisidejo prie tos irangos pirkimo, projektu rengimo ir montavimo ATLYGINTU is SAVO KISENES visa ta afera. Dabar NERA KALTU, NIEKAS NIEKO NEZINO ir NEatsako uz NIEKA. Vot gera gyventi sitoj supistoj lietuvoj.

Taip

Taip portretas
As siulau jiems mazinti algas. Ka jie ateiti ten darys zinote? Sedes ir i kompa ziures kaip kalinys nosi krapsto kameroje. Tai pagrindinis ju darbas bus. Na dar moka kameros duris atidaryti, kartais i ligonine palydi kalini. Cia tie labai sunkus darbai skaitosi. Yra VAD yra Pasienio pareigunai, pagaliau gaisrininkai kur manau daug pavojingesni darbai uz ju. Kam juos iskirti, sureiksminti?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių