Sugrįžta krituliai: sulauksime ne tik lietaus

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje debesys ir toliau supsis danguje vis dažniau šliūkšteldami lietaus.

Ketvirtadienį lynos tik vietomis ir negausiai, o nuo penktadienio kritulių bus daugiau. Negana to, pūs smarkokas vėjas. Pirmoje savaitgalio pusėje išsilaikys panaši šiluma į šiuo metu vyraujančią, daug kur lis. Sekmadienį oras bus vėsesnis, tad vietomis debesys jau gali drabstytis šlapdriba.

Šiandien dangų gaubs debesys, vietomis dulksnos lietus. Dienos metu sustiprės pietų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus gausus debesuotumas, po pietų, pavakare negausiai lynos. Įdienojus vyraus 5 laipsnių šiluma. Šiauliuose temperatūra svyruos apie 4–5 laipsnius šilumos. Saulę slėps debesys, truputį palis. Pajūryje dangus varvės dažniau, bus apie 8 laipsnius šilumos. Numatomas gūsingas vėjas.

Penktadienį krituliai bus gausesni, ypač vakarinėje šalies dalyje. Pūs apysmarkis pietvakarių krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse įkyriai lynos. Naktį bus apie 4–5, dieną apie 6–7 laipsnius šilumos. Šiauliuose protarpiais palis. Naktį vyraus 4, įdienojus 6 laipsnių temperatūra. Pajūryje numatomi lietingi ir vėjuoti orai. Temperatūra svyruos apie 9–10 laipsnių šilumos.

Šeštadienį vėjas įsismarkaus dar labiau. Nakties metu daug kur palis gausiau. Dieną numatomi pragiedruliai ir nedidelis lietus, išskyrus vakarinę šalies dalį, kur palis gausiau. Antroje dienos pusėje oras pamažu vės. Vilniaus ir Kauno apylinkėse nakties ir dienos temperatūra skirsis mažai. Naktį vyraus apniukęs dangus lis, bus apie 5 laipsnius šilumos. Dienos metu debesys jau mažės, tad dažniau nušvis saulė, tačiau protarpiais negausiai dar palis. Temperatūra svyruos apie 5–6 laipsnius, o vakarėjant sparčiai žemės. Šiauliuose bus apie 4 laipsnius šilumos. Vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais nuvilnis lietus. Pajūrį talžys smarkus vėjas, merks krituliai. Temperatūra sieks 6–7 laipsnius šilumos.

Sekmadienį vėjas bus truputį ramesnis, oras atvės. Dangumi ir toliau plauks debesys, tačiau lietų jau paįvairinti gali ir mišresni krituliai. Vilniuje ir Kaune didžiąją paros dalį vyraus gausus debesuotumas ir krituliai: lietus, šlapdriba. Vilniuje naktį bus apie 1–2, dieną apie 3–4 laipsnius šilumos. Kaune naktį vyraus 3, įdienojus 5 laipsnių šiluma. Šiauliuose nakties metu krituliai bus negausūs, termometrai rodys 1–2 laipsnius šilumos. Dieną oras šils iki 4 laipsnių. Pajūryje numatomas permainingas debesuotumas, protarpiais palis. Naktį bus apie 5, dieną apie 7 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje naktimis gnybs šaltukas, pūs nesmarkus vėjas. Sulauksime negausių kritulių, tačiau jie vis dažniau, tikėtina, bus mišresni.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių