Sugriežtinus sankcijas tūkstantis asmenų prarado teisę vairuoti

  • Teksto dydis:

Nuo sausio sugriežtinus sankcijas už kai kuriuos Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, beveik tūkstantis asmenų laikinai prarado vairavimo teisę, pranešė policija.

Policija primena, kad nuo sausio už pavojingą vairavimą, lenkimą draudžiamose vietose, įvažiavimą į priešpriešinę eismo juostą, pažeidžiant KET reikalavimus, nuobaudos yra griežtesnės: ne tik skiriamos baudos, kurios gali siekti 1200 eurų, bet ir visais atvejais pažeidėjui atimama teisė vairuoti, o atėmimo terminas gali siekti net penkerius metus.

Kaip pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba, šiais metais policijos pareigūnai nustatė 998 tokius pažeidimus.

Policija taip pat pažymi, kad didelį susirūpinimą kelia pastaruoju metu padažnėję eismo įvykiai, per kuriuos kaktomuša susidūrus transporto priemonėms, žūsta ar sužalojami žmonės.

Vien kelyje „Via Baltica“ šiais metais įvyko 76 eismo įvykiai, per kuriuos sužeisti devyni žmonės, keturi žuvo. Pernai per tą patį laikotarpį šioje tarptautinėje magistralėje įvyko 69 eismo įvykiai, tuomet sužeista 12 žmonių, taip pat keturi žmonės žuvo.

Šį pirmadienį priešpriešinių susidūrimų metu Lietuvos keliuose žuvo du žmonės, abu žuvusieji buvo transporto priemonių vairuotojai.


Šiame straipsnyje: KETavarijateisė vairuoti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Sypsenele

Sypsenele portretas
Pirmiausia susitvarkykik su girtais pareigunais poto spreskit ar jie gali teises atimti.JEIgali nepust y alkotesta,gali ir teisiu neduot.Tikrai reik zirgynus veisti valstieciams bus bizniukas.Jos y Europa Lie tuva,ekologiska bus salele.

Regitra

Regitra portretas
Regitrai darbo bus

Algis

Algis portretas
Bet kurioje Kauno gatveje ,vaziuok 50 km greiciu ,tai kitos masinos lekia kaip pro stovintiir dar pasignalina ,traukis is kelio'' KELIU GAIDYS VAZIUOJA''
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių