Sugiedoję himną Seimo nariai baigė pavasario sesiją

Šeštadienį Seimas baigė septintą eilinę šios kadencijos sesiją.

Sugiedoję himną parlamentarai išsiskyrė šiek tiek daugiau nei dviem savaitėms, man liepos 16 Seimas vėl turės susirinkti - tada šaukiama vienos dienos neeilinė sesija, kuroje parlamentarai apsispręs dėl referendumo atominės elektrinės statybų klausimu.

Kovo 10 dieną prasidėjusioje pavasario sesijoje parlamentarai susirinko į 56 plenarinius posėdžius, kuriuose priimta daugiau kaip 200 įstatymų, apie 70 nutarimų, 10 rezoliucijų, informuoja Seimo ryšių su visuomene skyrius.

Rudenį, rugsėjo 10 dieną, šio kadencijos parlamentarai rinksis į paskutiniąją eilinę sesiją. Spalio 14-ąją bus renkamas naujas Seimas.

Remiantis Seimo statutu, Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Pavasario sesija prasideda kovo 10 dieną ir baigiasi birželio 30 dieną. Rudens sesija trunka nuo rugsėjo 10-osios iki gruodžio 23 ienos. Seimo nariai į eilines sesijas renkasi be atskiro kvietimo.

Pagrindiniais pavasario sesijos darbais šalies vadovai buvo įvardiję energetikos klausimus. Seimas per ją priėmė pataisas, kurios reikalingos norint statyti Visagino atominę elektrinę, pritarė suskystintų dujų terminalo statybai, ratifikavo Europos fiskalinio stabilumo paktą.

Taip pat po 15 metų vykusių diskusijų Seimas šią sesiją priėmė Konstitucinių įstatymų sąrašo įstatymą, darbo grupės parengtas Mokslo ir studijų įstatymo pataisas, įstatymo nuostatas suderinusias su Konstitucinio Teismo nutarimu.

Seime pavasario sesiją bandyta keisti Konstituciją, joje įrašant tiesioginė šeimos kilmę iš santuokos, tačiau per pirmąjį balsavimą dėl priėmimo ji atmesta, pritrūkus vieno reikiamo balso.


Šiame straipsnyje: Seimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
ar seimo nariai ,giedojo himna ranka prisideje prie sirdies ir ar skambejo tie zodziai, ir Sviesa irTiesa mus zingsnius telydi?... Ar atitinka tikrove?

aha

aha portretas
gerai paklause:kur prisideje ranka giedojo?

tai va ...

tai va ... portretas
pagiedojo mieli seimunai tautine ir issiskirste, kaip gerai butu, kad ir nebesusirinktu....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių