Suaugusiųjų mokymui šiemet – 290 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketvirtadienį nustatė principus, kaip šiemet bus finansuojamas neformalusis suaugusiųjų švietimas ir tęstinio mokymosi programos – tam iš viso šiemet biudžete numatyta 290 tūkst. eurų.

Kaip pranešė Švietimo ir mokslo ministerija, finansuojant suaugusiųjų švietimą iš pradžių koordinatoriai regionuose aiškinsis gyventojų poreikius: kai kuriose savivaldybėse aktualesni bus kalbų mokymai, kitose – informacinio raštingumo, sveikos gyvensenos ar panašiai.

„Norime visiems suaugusiems sudaryti sąlygas įgyti naujų žinių ir kompetencijų, kurios praturtintų asmeninį gyvenimą ir padėtų profesinėje veikloje. Mokymosi visą gyvenimą galimybės labai svarbios tiek atskiro žmogaus savirealizacijai, tiek valstybės mastu“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Finansuojant suaugusiųjų švietimo mokymosi programas siekiama plėtoti mokymosi visą gyvenimą paslaugas regionuose, garantuoti teisę visą gyvenimą ugdyti asmenybę, įgyti žinių ir gebėjimų, gerinti profesinius įgūdžius, sudaryti sąlygas mokytis trečiojo amžiaus universitetuose.

Neformalusis suaugusiųjų švietimas bus finansuojamas vykdant programų atranką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių