Su korupcija kovojanti STT ieško naujų darbuotojų

Su korupcija kovojanti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) savo internetinėje svetainėje paskelbė, kad ieško naujų darbuotojų.„Jei domina darbas STT – nepraleisk progos“, - skelbiama www.stt.lt.

Kreipimesi rašoma, kad STT kviečia norinčiuosius dirbti STT operatyvinės veiklos padaliniuose Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose bei teikti gyvenimo aprašymą.STT taip pat teigia, kad jai reikalingi patyrę ikiteisminio tyrimo srities specialistai.

Skelbime rašoma, kad pretendentai turi atitikti STT statuto 2 straipsnio reikalavimus, būti motyvuoti dirbti operatyvinės veiklos ir (ar) ikiteisminio tyrimo srityse, turėti puikių bendravimo (pageidautina darbo su įvairiais žmonėmis ir (ar) jų grupėmis patirtis) ir bendradarbiavimo įgūdžių.STT statuto 2 straipsnyje nustatyta, kad tarnybos pareigūnais gali būti skiriami nepriekaištingos reputacijos, ne jaunesni kaip 18 metų Lietuvos piliečiai, Karo prievolės įstatymo nustatyta tvarka atlikę privalomąją pradinę karo tarnybą arba nustatyta tvarka atleisti nuo jos, mokantys valstybinę kalbą, taip pat tinkantys konkrečioms pareigoms pagal išsilavinimą, intelekto, asmenines ir moralines savybes, dalykinį ir fizinį pasirengimą bei sveikatos būklę.

Tarnybos pareigūnais gali būti skiriami asmenys, turintys išsilavinimą, būtiną skiriamoms pareigoms pagal Valstybės tarnybos įstatymo reikalavimus. STT padalinių vadovais, ikiteisminio tyrimo pareigūnais gali būti skiriami tik asmenys, turintys aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas antradienį BNS sakė, kad STT, kaip ir bet kur kitur, darbuotojai keičiasi: vieni išeina į pensiją, geriau apmokamus darbus privačiame versle, ateina nauji.

„'Yra kažkiek problema (dėl darbuotojų - BNS). Tačiau džiugu ir galima pasidžiaugti, kad yra susiformavęs neblogas patyrusių darbuotojų branduolys, kuris savo patirtį gali perduoti ateinantiems naujiems darbuotojams“, - BNS sakė R.Golubovas.

Jis negalėjo pasakyti, kiek asmenų jau susidomėjo darbu STT, skelbimas kviečiantis ateiti dirbti į su korupcija kovojančią tarnybą publikuojamas savaitę.Tuo tarpu pareigūnų profsąjungos teigia, kad darbas teisėsaugoje tampa vis mažiau patrauklus, o sistemą kasmet palieka tūkstančiai žmonių.

Skaičiuojama, kad policija per ateinančius penkerius metus gali netekti daugiau kaip 60 proc. pareigūnų, kurie išeis dirbti į kitas sritis. Vien 2011-iais policijos tarnybą paliko per tūkstantį policininkų.


Šiame straipsnyje: STTSTT darbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietus lyja

Lietus lyja portretas
Antrus metus siunciu cv, bet kadangi neturiu "rimtu" pazystamu, tai ir tikimybe isidarbint lygi 0%....Paliko 1000 pareigunu, tik kazkodel ivadinius kursus 13 zmoniu grupe baige, siuntimu VPK nadalino, tad galima atspet per ka ilindo ir baige... Juk cia Lietuva - cia lietus lyja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių