Su I.Marčiulionyte kalbėta apie UNESCO ateitį

Prezidentas Valdas Adamkus antradienį priėmė nuolatinę Lietuvos atstovę prie Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) ambasadorę Iną Marčiulionytę.

Susitikime buvo aptartas I.Marčiulionytės kandidatavimas į UNESCO generalinio direktoriaus postą 2009-2013 metų kadencijai. Ambasadorė I.Marčiulionytė pristatė pagrindinius organizacijos tikslus, kurių ji siektų, jei būtų išrinkta generaline direktore.
V.Adamkus pabrėžė, kad ambasadorė puikiai atstovauja Lietuvai UNESCO ir yra daug prisidėjusi prie šios organizacijos veiklos stiprinimo.

„Ambasadorės talentas ir organizaciniai sugebėjimai yra aukštai vertinami UNESCO. Neabejoju, kad Lietuvos atstovei sėkmingai laimėjus rinkimus į generalinio direktoriaus postą, UNESCO vairas būtų gerose ir tvirtose rankose,“ - po susitikimo sakė Prezidentas ir pabrėžė, kad tai yra bendra Lietuvos, Estijos ir Latvijos kandidatūra.

Prezidento V.Adamkaus įsitikinimu, Lietuvos atstovės kandidatavimas į UNESCO generalinio direktoriaus postą sutvirtina Lietuvos, kaip aktyvios ir dinamiškos valstybės, įvaizdį.

„Lietuva yra aktyvi ES, NATO, Jungtinių Tautų ir kitų tarptautinių organizacijų narė. Lietuvoje vyko UNESCO Pasaulio paveldo komiteto posėdis, čia susipina civilizacijų dialogo, kultūros, mokslo ir kitų iniciatyvų keliai. Tikiuosi, kad ši mūsų valstybės patirtis ir ambasadorės I.Marčiulionytės nuopelnai bus tinkamai įvertinti“- teigė šalies vadovas.
Prezidento nuomone, XXI amžiuje kultūra, mokslas ir švietimas vaidina lemiamą vaidmenį kuriant geresnį ir teisingesnį pasaulį.

„Šiandien UNESCO vaidmuo darosi vis svarbesnis ne tik siekiant mokslo ir kultūros pažangos, bet ir suartinant tautas bei skleidžiant tolerancijos ir savitarpio supratimo dvasią“, - sakė šalies vadovas.

Prezidentas V.Adamkus gruodžio mėnesį išsiuntė laiškus visų valstybių, priklausančių UNESCO Vykdomajai tarybai, lyderiams, prašydamas jų palaikyti Lietuvos kandidatūrą į UNESCO generalinio direktoriaus postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių