Studento kasdienybė: jei nedirbtų, negalėtų sau leisti studijuoti

  • Teksto dydis:

Jei nedirbtų, negalėtų sau leisti studijuoti – taip naujausioje apklausoje teigė net 40 procentų dirbančių Lietuvos studentų.

Naujausio tyrimo „Eurostudent“ duomenimis, studijuodami dirba trečdalis bakalauro studijų studentų ir 65 procentai magistrantų. Du trečdaliai bakalauro ir 84 procentai magistro studentų tvirtina esą priversti dirbti, antraip tiesiog neišgyventų.

Kad sudurtų galus, daugelis studijuojančiųjų priversti rinktis pigiausią būstą arba į paskaitas važinėti iš tėvų namų. „Eurostudent“ apklausa parodė, kad trečdalis Lietuvos studentų gyvena su tėvais, o kas penktas, Statistikos departamento duomenimis, gyvena bendrabutyje.

21-erių bakalaurantė Elena bendrabutyje gyvena trečius metus – nuo tada, kai gimtąją Marijampolę iškeitė į sostinę.  Nuo pirmųjų mėnesių Vilniuje Elena dar ir dirba. Taip pat elgiasi daugiau kaip pusė jos kurso draugų.

„Kadangi esu iš Marijampolės, atstumas gan didelis, reikėjo pasirinkti – bendrabutis ar butas. Bendrabutis arti kolegijos, tai čia pats didžiausias privalumas, na ir, žinoma, pigiausias variantas, koks tik galėjo būti. Tai dėl to pasirinkau bendrabutį“, – pasakoja Vilniaus kolegijos trečiakursė.

Plačiau – įraše.


Šiame straipsnyje: studentaistudijosdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių