Studentai skelbia: „Visi keliai veda į 101!“

Tokiu šūkiu antradienio vakarą Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) menų galerijoje „101“ bus pristatytas bendras VDU Menų fakulteto ir Vilniaus dailės akademijos Kauno Dailės fakulteto studentų projektas.

Kaip pastebi projekto sumanytojai, mintį, jog būtų puiku, jei būsimieji menotyrinkai ir jaunieji menininkai susipažintų ir pasidalintų skirtingomis patirtimis, subrandino abiejų universitetų dėstytojai, kurie visas renginio apipavidalinimo bei išpildymo vadžias perdavė į savo studentų rankas.

Taip gimė projektas, sujungiantis kūrybines ir teorines žinias, kūrybiškumą ir meno projektų valdymo gebėjimus, pranešė nacionalinis transliuotojas.

„Iš pradžių tai buvo tarsi idea fix, kuriai įgyvendinti būtų reikėję ne menko kiekio motyvuotų rankų bei tikslaus plano. Tačiau nebūtumėm menus studijuojantys studentai, jei nesugalvotumėm kažko linksmo ir įdomaus. Taip beveik neįgyvendinama idėja tapo realybe,“ – teigia viena iš projekto organizatorių Dovilė.

Visi parodos lankytojai galės ne tik pamatyti eksponuojamus darbus, bet ir susitikti su projekto dalyviais (menininkais bei menotyrininkais): padiskutuoti apie vizijas, kurias jie sieja su savo specialybėmis, meno vaidmenį jaunimo gyvenime ir kitais meną studijuojantiems studentams rūpimais klausimais.

Parodos atidarymo dieną Laisvės alėjoje studentų iniciatyva bus surengti trumpi etiudai, kurių metu bus pristatomas projektas.

Susitikimai su projekto dalyviais numatomi lapkričio 19–21 d. 16.00–17.30 val. Paroda veiks iki lapkričio 27 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių