Studentai iš Rusijos Lietuvoje tvarkys sovietų karių kapus

  • Teksto dydis:

Liepos pradžioje į Lietuvą tvarkyti sovietų karių kapus atvyks 15 studentų grupė iš Rusijos, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

 Projektą, pavadintą „Ant istorinės atminties bangų“, organizuoja visuomeninis judėjimas „Pskovo srities jaunimo lyga“. Liepos 11-23 dienomis jie Zarasų rajone tvarkys Antrojo pasaulinio karo metais žuvusių sovietų karių kapines.

Užsienio reikalų ministerijos (URM) Informacijos ir viešųjų ryšių departamento atstovai patvirtino, kad ministerija sulaukė tokio prašymo ir jam buvo pritarta. URM atstovai akcentavo, kad Lietuva suinteresuota puoselėti gerus santykius su visomis kaimynėmis ir stiprinti žmonių ryšius. „Tikimės, kad prie to prisidės tiek „Misija Sibiras“, tiek ir misija iš Rusijos“, - viliasi URM.

Viena savanorių, atvyksiančių į Lietuvą, Tatjana Išora Rusijos žiniasklaidai pasakojo, kad labai svarbu nepamiršti protėvių, ypač dabar, kai „kai kurios Europos valstybės šiek tiek „perverčia“ kai kuriuos faktus“.

Parlamentaro Arvydo Anusausko nuomone, ši akcija yra parodomoji. „Puoselėjama viltis, kad čia atvykę žmonės, grįžę į Rusiją, galbūt galės plačiau skleisti propagandinei mašinai naudingas kalbas apie tai, kaip čia blogai“, – teigia jis.

BNS primena, kad Lietuvoje nuo 2005 metų organizuojamas jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projektas „Misija Sibiras“. Jo dalyviai vyksta į ekspedicijas, kurių metu lanko lietuvių tremties vietas Sibire.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kimba

Kimba portretas
Reikia stebeti, kad kokio terakto nesurengtu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių