Studentai nepritaria opozicijos ketinimams kreiptis į KT

Seimo opozicija bando stabdyti aukštojo mokslo pertvarką. Anot studentų atstovų, tai gali virsti tragedija šiuo metu studijuojantiems ir Lietuvoje siekti aukštojo mokslo planuojantiems žmonėms.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) neigiamai vertina grupės Seimo opozicijos narių iniciatyvą priimti specialų nutarimą, kuriuo Konstitucinio Teismo (KT) būtų prašoma patikrinti, ar Seimo priimtas Mokslo ir studijų įstatymas atitinka Konstituciją.

Susirūpinimą studentų atstovams kelia faktas, jog priėmus minėtą Seimo nutarimą Mokslo ir studijų įstatymo galiojimas būtų sustabdytas. Dėl to įstrigtų jau beveik metus vykstanti aukštųjų mokyklų reorganizacija, studijų kokybės gerinimo sistemos tobulinimas, kiti gyvybiškai svarbūs aukštajame moksle veiksmai, tarp kurių ir rudenį įstojusių studentų studijos.

Labiausiai, anot studentų atstovų, nukentėtų būsimi pirmakursiai, nes tokiu atveju iš esmės būtų paralyžiuotas šių metų priėmimo į šalies aukštąsias mokyklas organizavimas ir vykdymas.

„Labai liūdna, kai kova dėl valdžios įgauna tokias formas, dėl kurių gali nukentėti niekuo dėti žmonės. Užuot politikavus, derėtų konstruktyviu dialogu, sąžiningais argumentais spręsti kylančias problemas taip, kad aukštojo mokslo Lietuvoje siekiantiems ar planuojantiems tai daryti nekiltų jokių neigiamų pasekmių“, - komentuoja studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis.


Šiame straipsnyje: aukštasis mokslasstudentaiKT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių