STT vairą Seimas norėtų patikėti Ž. Bartkui

Seimas, atsižvelgdamas į Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretą, pritarė Žydrūno Bartkaus skyrimui Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriumi.

Antradienį per slaptą balsavimą už šią kandidatūrą balsavo 103 Seimo nariai, 9 buvo prieš, 14 parlamentarų susilaikė.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas akcentavo Ž. Bartkaus profesionalumą.

Per Seime vykusią diskusiją Seimo narys Dainius Gaižauskas sakė, kad tai geriausia kandidatūra, kurią šiandien turime. „Ši tarnyba yra pasiekusi aukštą lygį, vykdydama kriminalinę žvalgybą“, - sakė parlamentaras.

Tuo tarpu „tvarkietis“ Petras Gražulis mano, kad STT išsigimė, nes šita „institucija tapo politiniu įrankiu prieš nepalankias politines partijas susidoroti“.

„Esu beveik įsitikinęs, kad daugelis bylų prasidės artėjant savivaldos ir prezidento rinkimams, o to demokratinėje valstybėje neturėtų būti“, - sakė P. Gražulis.

STT vadovo poste Ž. Bartkus pakeis Saulių Urbanavičių.

Kovo 20 d. Seimas, atsižvelgdamas į Prezidentės D. Grybauskaitės dekretą, pritarė S. Urbanavičiaus atleidimui iš Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus pareigų pasibaigus kadencijai.

S. Urbanavičiaus penkerių metų kadencija baigiasi kovo pabaigoje.

Kaip ELTA jau skelbė, kovo 20 d. iš Seimo tribūnos kalbėdamas apie penkerių metų kadencijos prioritetus, Ž. Bartkus paminėjo analitinę antikorupcinę žvalgybą, kuri, anot jo, geba korupcinius reiškinius pamatyti plačiau. Kandidatas vadovauti STT Ž. Bartkus taip pat sakė, kad vienas iš jo veiklos prioritetų bus neteisėto praturtėjimo atvejų išaiškinimas. Jo nuomone, svarbu ir tai, kad STT neatsiliktų technologiškai nuo laikmečio.


Šiame straipsnyje: Žydrūnas BartkusSTTvadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš snukio-

Iš snukio- portretas
grynas terminatorius.Gal privatizacijos laikais dirbo pas grupuotes kokia torpeda?

geda

geda portretas
tai juk neseniai buvo kompromatas ir visi irodymai neskaidrumu dabar tyras kaip krikstolas bet stebuklu salyje viskas imanoma

bliamba

bliamba portretas
Na tikras FANTOMASas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių