STT sulaikė Kauno savivaldybės darbuotoją

Vakar Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko kratą Kauno miesto savivaldybės vyr. specialisto, Jaunimo reikalų koordinatoriaus Ramūno Maruniako kabinete. Savivaldybės vadovai informuoti apie pradėtą tyrimą dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

R.Maruniakas buvo vienas Jaunųjų konservatorių lygos lyderių. Jis iš šios organizacijos jau pašalintas. Šiandien jis buvo pašalintas ir iš konservatorių partijos.

R.Maruniakas buvo sulaikytas vakar Vilniuje. Sostinėje jis lankėsi, nes turėjo parvežti metodinę medžiagą savaitgalį vyksiančiam Konstitucijos egzaminui.

Priešpiet savivaldybėje buvo surengta speciali spaudos konferencija. Joje dalyvavo meras Andrius Kupčinskas ir administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

„Galiu patvirtinti faktą, kad savivaldybėje apsilankė STT pareigūnai, kurie prašė leisti paimti kai kuriuos dokumentus, raktų nuo kabineto, kuriame dirba Ramūnas Maruniakas. Daugiau informacijos neturime, tyrimo eigos nežinome", - sakė A.Kupčinskas.

V.Gudėnas patvirtino, kad R.Maruniakas neatėjo į darbą. „Jeigu nesulauksime jokių dokumentų, tai bus įvertinta kaip pravaikšta", - teigė direktorius.

R.Maruniakas buvo savivaldybės Nevyriausybinių organizacijų rėmimo fondo tarybos narys. Jis rūpinasi fondo programų įgyvendinimu. Šis fondas šiems metams turėjo 1,059 mln. litų, kurie bus išskirstyti įvairiems projektams

Tiek R.Maruniakas, tiek fondo vadovė Edita Gudišauskienė yra konservatoriai, kaip ir A.Kupčinskas bei V.Gudėnas. „R.Maruniakas jau dirbo savivaldybėje, kai aš tapau direktoriumi", - pažymėjo V.Gudėnas.

Meras pyktelėjo, kai R.Maruniakas vienos žurnalistės buvo pavadintas jo bendražygiu. „Mes su juo kartu į rinkimus nėjome, jis nebuvo rinkimų sąraše ir tikrai nėra mano bendražygis. Tačiau šis įvykis meta šešėlį visai savivaldybei. Tikiuosi, kad STT atliks tyrimą ir atsakys į visus klausimus", - sakė A.Kupčinskas.

Jis sakė negalįs spėlioti, kaip šis įvykis gali atsiliepti rinkėjų nuotaikoms. „Nežinau. Aš pats rinkimuose nedalyvauju", -  pridūrė meras.

Neoficialiais duomenimis, daugelis jaunimo nevyriausybinių organizacijų buvo nusivylę R.Maruniako darbu.


Šiame straipsnyje: muniakas,stt

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių