STT siūlo tobulinti priėmimą į valstybines mokyklas

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sako, kad priėmimas į Lietuvos didžiųjų miestų bendrojo ugdymo mokyklas šiuo metu gal vykti nesąžiningai, ir siūlo tobulinti sistemą.

STT pareigūnai, išanalizavę teisės aktus, reglamentuojančius priėmimą į didmiesčių mokyklas, sako, kad šiuo metu veikiantis teisinis reguliavimas nepakankamai aiškiai ir detaliai reglamentuoja priėmimą į bendrojo ugdymo mokyklas Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus miestų savivaldybėse, o esančios spragos gali sudaryti galimybę mokyklose sprendimus priimantiems darbuotojams pasielgti nesąžiningai.

Korupcijos prevencijai STT siūlo nurodyti, kaip priimami mokiniai, kai mokykloje priskirtoje teritorijoje gyvenančių mokinių skaičius yra didesnis nei mokykla gali priimti. Taip pat siūloma reglamentuoti prašymų registravimo terminą, kai mokiniai priimami atsižvelgiant į prašymo padavimo datą ir laiką.

„Specialistų nuomone, geriausiai būtų priėmimą į mokyklas vykdyti automatizuotai ir centralizuotai. Taip sumažėtų žmogaus dominavimas priėmimo procese ir būtų užtikrinamas vieno langelio principo įgyvendinimas“, - aiškina STT.

Skaidrumą, anot tarnybos, padėtų užtikrinti ir savivaldybių interneto svetainėse skelbiama informacija apie visose mokyklose nustatytą maksimalų priimamų mokinių skaičių, laisvų vietų skaičių pagal vykdomas bendrojo ugdymo programas ir gautų prašymų skaičių, atskiriant gyvenančių mokyklai priskirtoje teritorijoje vaikų prašymus nuo negyvenančių. Pasibaigus priėmimo procesui, rezultatai taip pat turėtų būti skelbiami savivaldybių svetainėse.

Mokykloms taip pat rekomenduojama interneto svetainėse skelbti mokinių priėmimo komisijos sudėtį ir posėdžių darbo vietą, laiką ir taip sudaryti galimybę stebėtojams dalyvauti sudarant mokinių sąrašus.


Šiame straipsnyje: studijosaukštosios mokyklosSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
jau yra samoningas spec t. kisimasis i visas veiklos rusis norint absoliuciai viska kontroliuoti ir tarnybu pavadinimas nieko nereiskia o zmones jose sedintys ir neatmestina uzsienio spec t. darbo kaip kgb o gal mosad ar czv visko gali buti musu siam sujauktam niesu pasauly kur neapykanta turto troskimas karai ir kt. blogybes kaip zmones begantys is savo gimtines tai genocidas prilygstantis hitlerio stalino maoceduno ir kt. zveriskumams tik dirbantis uzmaskuotai be konkreciu asmenybiu ir visa kalte verciantiemsviena sistema kitai nes prezidentai tai tik marionetes ir atpirkimo oziai stai ir visa pasauline /politika/velnio....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių