STT: Nacionalinė žemės tarnyba privalo dirbti atsakingiau

  • Teksto dydis:

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) turėtų atsakingiau kontroliuoti nuosavybės teisės į žemę, mišką, vandens telkinius atkūrimo bei valstybinės miškų sklypų pardavimo procesus, teigia Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, atlikę įstaigos korupcijos rizikos analizę.

STT pranešė, pastebėjusi, jog NŽT vidaus kontrolė nepakankama, o darbuotojai dažnai turi per daug laisvės, priimdami sprendimus dėl grąžintinų sklypų padidinimo.

„NŽT darbuotojų sprendimai, atkuriant nuosavybės teises ne visada priimami laikantis nustatytų terminų, neužtikrinamas sudarytų eilių ir laisvų valstybinės žemės sklypų viešumas, be to, užfiksuota atvejų, kai grąžinant lygiaverčius sklypus, taikomi nevienodi kriterijai“, - teigiama STT pranešime spaudai.

Nurodoma, kad NŽT tinklalapyje nepakanka informacijos apie parduodamus valstybinės miškų ūkio paskirties žemės sklypus, trūksta viešai prieinamos informacijos apie miškotvarkos projektus ir miškų naudojimo kontrolę, nepakankamai aiškiai reglamentuota sklypų suformavimo inicijavimo sistema.

STT rekomenduoja NŽT elektroninių duomenų registre pateikti informaciją apie darbuotojų atliekamus patikrinimus, kad būtų aišku, dėl kurių skyrių vedėjų priimamų sprendimų ar darbuotojų netinkamai vykdomų funkcijų ir kuriose veiklos srityse atlikti neplaniniai patikrinimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių