STT įtaria, kad Visagino savivaldybės darbuotojai remontavo vadovų asmenines patalpas

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Visagino savivaldybėje.

Pareigūnai įtaria, kad Visagino savivaldybės darbuotojai, vykdantys ūkio darbus savivaldybėje, galėjo neatlygintinai atlikti remonto ir kitus ūkio darbus vieno iš savivaldybės vadovų asmeninėse patalpose.

STT pareigūnai antradienį atliko kratas kai kurių Visagino savivaldybės darbuotojų darbo vietose ir namuose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė BNS sakė, kad piktnaudžiavimu įtariami aukščiausi savivaldybės vadovai, tačiau ji nesukonkretino, ar kalbama apie merę Dalią Štraupaitę, administracijos direktorių Virginijų Andrių Bukauską. Abiejų šių savivaldybės vadovų antradienio popietę darbo vietoje nebuvo, BNS informavo savivaldybėje.

„Kadangi veiksmai atliekami pakankamai intensyviai, tie įtarimai atitinkamai reiškiami, tai pasakyti, kam ir kiek jų pareikšta, šią minutę tikrai neatsakysiu į tą klausimą“, - sakė prokurorė.

Ji žadėjo, kad tikslesnę informaciją bus galima sužinoti trečiadienį - tikino nenorinti atskleisti įtariamųjų anksčiau nei jiems bus įteikti pranešimai apie įtarimus.

Anot jos, kol kas turima duomenų, kad galėjo būti neleistinai naudojamasi iki dešimties asmenų darbu.

„Dabar turime tokių duomenų, kad iki dešimties (darbuotojų buvo išnaudojami), o tyrimo metu aiškės tikslesni faktai (...). Kratos atliekamos tam, kad būtų įsitikinta, kad būtų surinkta tikra rašytinė medžiaga apie tai, kad tuo metu, kada darbuotojai dirbo atitinkamų valstybės tarnautojų namuose, ūkiuose, iš tiesų buvo jų darbo valandos ir buvo jiems apmokama iš savivaldybės biudžeto“, - aiškino A.Gališanskytė.

Ji neatskleidė, ar ikiteisminis tyrimas pradėtas kam nors pasiskundus.

„Pradėti tyrimą galima ir pagal pareiškimą, galima tiek patiems teisėsaugos organams nustačius nusikalstamos veikos požymius“, - tepasakė prokurorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

diedukas

diedukas portretas
Tai gal baisūs nusikaltimai įvykdyti,kad net antrankius uždėjo?Čia gal koks kitas reikalas yra?

..............

.............. portretas
politinių konkurentų susidorojimas STT rankomis prieš rinkimus ir ne kitaip. mato, kad dabartinė valdžia papuliari tarp gyventojų, o čia dar tiesioginiai merų rinkimai. Negali nugalėt garbingoj kovoj, tai kapsto kompromatus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių