STT irgi tiria informacijos apie „Snorą“ nutekinimą

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas teigia gaunąs pavedimų prisidėti prie tyrimo, kas galėjo nutekinti informaciją dėl planuojamo „Snoro“ nacionalizavimo.

STT direktorius Žimantas Pacevičius antradienį lankėsi Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje. Ši komisija tiria Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes.

FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, savo sprendimą pagrįsdamas iš jų atimta teise dirbti su slapta informacija. Tai buvo padaryta tiriant aplinkybes, kas galėjo į žiniasklaidą nutekinti įslaptintą informaciją apie pernai lapkritį planuotą „Snoro“ banko nacionalizavimą.

Po apsilankymo Antikorupcijos komisijos posėdyje Ž.Pacevičius buvo itin nekalbus. „Posėdis uždaras, todėl jokios informacijos komentuoti negaliu“, - sakė jis žurnalistams.

Tačiau STT vadovas patvirtino, kad ši institucija gauna tam tikrus pavedimus tirti informacijos apie „Snorą“ nutekėjimo aplinkybes. „Tiek, kiek mes gauname pavedimų, tiek ir tiriame. Taip, tokių pavedimų gauname“, - sakė jis.

Bet ikiteisminį tyrimą šiais klausimais atlieka prokurorai, todėl Ž.Pacevičius nekomentavo nei pačios tyrimo eigos, nei to, ką šiuo klausimu tiria STT.

Seimo Antikorupcijos komisija antradienį dirba visą dieną. Be STT vadovo taip pat numatoma apklausti ministrą R.Palaitį, Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską, FNTT, Generalinės prokuratūros, Valstybės saugumo departamento, kitų institucijų atstovus. Be to, į komisijos posėdį kviečiamas ir dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas. Būtent „Lietuvos ryte“ pernai lapkritį, likus kelioms dienoms iki „Snoro“ nacionalizavimo, pasirodė publikacija apie „lietuviškų bankų“ puolimą, kurios atsiradimo peripetijas narsto prokurorai.

Į posėdį kviečiamas ir neseniai iš generalinio prokuroro pavaduotojo posto atsistatydinęs Andrius Nevera. 
Būtent dėl informacijos apie „Snoro“ banko tyrimą nutekinimo vidaus reikalų ministras R. Palaitis išreiškė nepasitikėjimą FNTT vadovais V.Gailiumi ir V.Giržadu. Abu buvę FNTT vadai kategoriškai neigia nutekinę šią informaciją žiniasklaidai.

Tiesa, V.Giržadas prisipažino, kad „Lietuvos ryto“ publikacijoje cituojamo neįvardinto pareigūno žodžiai panašūs į tuos, kokius po pasitarimo Generalinėje prokuratūroje yra sakęs jis pats. Tačiau į žiniasklaidą šios frazės esą nutekėjo ne iš FNTT.


Šiame straipsnyje: FNTTSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia susimąstyti

Reikia susimąstyti portretas
Lietuvos bankai kelia grėsmę visuomenės saugumui. Bankai nevykdo savo funkcijų: nėra pelno, rentabilios gamybos, proporcijų tarp atskirų pramonės šakų ir žemės ūkio. Seimas turi priimti kaltę ir baigti maklerystes. Visiems akis bado "Vikingų loto", "Bėdų turgus", premijos ir piniginiai žaidimai. Kaip šitaip galima?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių