STT demaskavo nesąžiningą valstybės tarnautoją

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl statutinio valstybės tarnautojo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad R.S., dirbęs Panevėžio apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos vyriausiuoju specialistu, tikrindavo Panevėžio mieste ir rajone esančių patalpų priešgaisrinę būklę ir, radęs trūkumų, patalpų savininkams rekomenduodavo sudaryti sutartis dėl priešgaisrinės saugos sistemų (signalizacijų) įrengimo bei techninės priežiūros tik su viena uždarąja akcine bendrove.

Įkurti bendrovę, kuri verstųsi priešgaisrinės saugos sistemų įrengimu ir technine priežiūra, buvo R.S. idėja, bet kadangi kaip pareigūnas jis negalėjo būti bendrovės akcininku, bendrovės steigėjais ir akcininkais tapo R.S. pažįstami. Vėliau R.S., pasinaudodamas tarnybine padėtimi, užtikrindavo šiai bendrovei pastovią gamybinę veiklą, už tai galimai gaudamas neteisėtą atlygį įvairiomis paslaugomis ir materialinėmis vertybėmis.

R.S. pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos.

STT Panevėžio valdyba ikiteisminio tyrimo medžiagą perdavė tyrimą kontroliavusiam Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui kaltinamajam aktui surašyti ir baudžiamajai bylai perduoti į teismą.


Šiame straipsnyje: STTvalstybės tarnautojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių