STT baigė tirti Rokiškio bendrovės bylą

Specialiųjų tyrimų tarnyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl Rokiškio rajono savivaldybės valdomos įmonės „Rokiškio komunalininkas“ buvusių vadovų galimai nusikalstamų veikų.

Buvusiems įmonės vadovams pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, bendrovės turto iššvaistymo ir dokumentų klastojimo.

Ikiteisminio tyrimo metu STT Panevėžio valdybos pareigūnai nustatė faktų, kad galimai buvo švaistomas bendrovės „Rokiškio komunalininkas“ turtas.

Kaip rašoma STT pranešime spaudai, įmonės vadovai kai kuriems darbams asmeniniuose statomuose namuose nesamdydavo darbininkų – piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi nurodydavo dirbti pavaldiems darbininkams. Siekiant nuslėpti neteisėtus veiksmus, galimai buvo klastojami įvairūs dokumentai. Manoma, kad dėl neteisėtų vadovų veiksmų akcinei bendrovei galėjo būti padaryta beveik 53 tūkst. litų žala.

Buvusiam „Rokiškio komunalininko“ direktoriui V.K. pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir turto iššvaistymo, buvusiam direktoriaus pavaduotojui V.S. – dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo, dokumentų klastojimo, meistru dirbusiam G.K. – dėl dokumentų klastojimo.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota tyrimą kontroliavusiam Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui kaltinamajam aktui surašyti ir baudžiamajai bylai perduoti į teismą.


Šiame straipsnyje: Rokiškio komunalininkasSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių