STT akiratyje - žinomas Panevėžio politikas

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratyje atsidūrė žinomas Panevėžio politikas. Savivadybės tarybos narys Visvaldas Matkevičius įtariamas paėmęs didelės vertės kyšį ir piktnaudžiavęs tarnybine padėtimi.

Kaip pranešė STT, šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamų veikų valstybės tarnybai, nuosavybei ir finansams. Įtariama, kad V.Matkevičius priėmė didelės vertės kyšį už jo, kaip valstybės tarnautojo, neteisėtą veikimą, ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas turtinės naudos.

Piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi taip pat įtariama ir Panevėžio apskrities viršininko administracijos Finansų skyriaus vedėja Marija Lunskienė, kuri galimai padėjo vienai uždarajai akcinei bendrovei apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą. STT pareigūnai atliko kratas abiejų politikų darbovietėse ir namuose.

V.Matkevičius Panevėžio savivaldybėje eina Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko pareigas, taip pat yra Panevėžio specialiosios internatinės mokyklos direktorius.

Anksčiau jis buvo Panevėžio meru, taip pat ėjo miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas. V.Matkevičius yra Naujosios sąjungos Panevėžio skyriaus vadovas.


Šiame straipsnyje: STTMatkevičiusLukauskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių