Streikais grasina Šiaulių darželių darbuotojai

Šiauliuose ikimokyklinių įstaigų darbuotojai sako jau nuo lapkričio negaunantys atlyginimų, o kitų savivaldybės įstaigų darbuotojai gruodžio mėnesį tenkinsis tik avansu.

Šiaulių švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Rasa Jasmontienė savivaldybei pagrasino įspėjamaisiais streikais, jeigu ikimokyklinių įstaigų darbuotojams nebus išmokėti atlyginimai su delspinigiais. Be to, profsąjungos reikalauja pasirašyti susitarimą, kad šiuo metu sumažinti atlyginimai būtų atstatyti 2011-aisiais.

Šių metų Šiaulių miesto biudžete ikimokyklinių įstaigų darbuotojams lėšų atlyginimams buvo numatyta tik dešimčiai mėnesių. Anot R.Jasmontienės, dalis lopšelių-darželių darbuotojų sutiko formaliai išeiti nemokamų atostogų ir dirbti už dyką, tačiau ir jie gruodžio mėnesį gavo tik avansus.

Tik avansai gruodžio mėnesį buvo mokami savivaldybės administracijos, švietimo ir kultūros įstaigų darbuotojams.

Šiaulių mero pavaduotoja Alma Javtokienė teigia, kad atlyginimų negaunančiais darbuotojais pasirūpins artimieji - neleis badauti. Tuo metu savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevčius žada, kad atlyginimai bus pradėti mokėti ateinančiais metais, sausio pradžioje.

Šiaulių miesto taryba yra nusprendusi atlyginimus sumokėti paėmusi banko paskolą.


Šiame straipsnyje: darželių darbuotojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių