Stogus plėšusios audros nuostoliai gali siekti milijoną litų

„Lietuvos draudimas" prognozuoja, kad audros nuostoliai sieks 1 milijoną litų, nukentėjusių draudėjų prognozuojama bus iki 600, o šią audrą vadina viena iš smarkiausių šiais metais.

Nuo 9 val. ryto pradėjęs dirbti bendrovės skambučių centras per kelias valandas užregistravo per 100 įvykių, dar apie 60 bendrovės klientų apie nuostolius pranešė internetu. Šiuo metu per keturias valandas užregistruotų nuostolių atlyginimui rezervuota 240 tūkstančių litų.

Dažniausiai registruojamos žalos yra nuo krintančių medžių ar jų dalių nukentėję pastatai, ypač jų stogai, šiltnamiai, ūkiniai pastatai, apgadinti ar sugriauti kaminai. Vidutinė žala siekia 1500 litų. Yra registruota apgadintų automobilių, kuriuos sulamdė užvirtę medžiai, tokių žalų vidutinis nuostolis prognozuojama bus 3-4 tūkstančiai litų.

„Sužinoję apie audros mastą, šeštadienį į darbą iškvietėme skambučių centro specialistus, kad visi gyventojai galėtų nedelsiant užregistruoti savo patirtus nuostolius, įvykius registruoja 5 skambučių centro ekspertai, kiti gyventojai savo patirtas žalas registruoja internetu. Kviečiu gyventojus pačius fotografuoti patirtus nuostolius, ir registruoti juos internetu, bei pradėti tvarkyti apgadintą turtą. Šiuo metu smarkiausiai nukentėjusiose Šilalės, Šilutės, Pagėgių, Tauragės regionuose jau dirba mūsų apžiūrų ekspertai, kurie vietoje registruoja įvykius“, - sako Mantas Norkus,bendrovės Žalų ekspertizių skyriaus vadovas.

Šios nakties audros nuostolius skaičiuoja ir Panevėžio, Utenos, Kauno, Radviliškio regionų gyventojai.

Draudimo bendrovė gavo pranešimų apie keletą didesnių žalų: audra nuplėšė 200 kvadratinių metrų pastato stogo, apgadino gegnes, šiam objektui nuostolis sieks 10 tūkstančių litų. Šilutės rajone nuvirtęs kaminas apgadino stogo konstrukcijas, rezervuota suma žalai atlyginti – 13 tūkstančių litų, Šilalės rajone nukentėjo gamybinės įmonės pastato stogas, nuostolis – 8000 litų.

Tikslesni gamtos šėlsmo padarytų nuostolių duomenys bus žinomi pirmadienį.

Ekspertai primena, kad jei yra pažeistos pastato konstrukcijos, dėl kurių gali didėti nuostoliai, gyventojai turėtų pradėti tvarkyti ir remontuoti turtą, prieš tai būtinai užfiksavę (nufotografavę, palikę apžiūrai apgadintas konstrukcijas) patirtus nuostolius ir nelaukdami, kol apžiūrėti turto atvyks žalų ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Įdomu,kiek išplaus pinigėlių pasinaudoje audra.Po audros nuplėšk dalį sogo arba bus nebaigtas remontuoti ,ar nebaigta keisti stogo danga ,ir bus audros pasekmės,kas įvertins ,kad tikrai audros pasekmės? Jeigu draudimo išmokamos sumos bus ne iš valstybės biudžeto,tada tegul žinosi draudėjai .Sekmes,nebukite apgauti,nei vieni -nei kiti... .

vakaip

vakaip portretas
Niekas niekur neparaso, kokio stiprumo vejas buvo, koks bus - rase prognozese, o koks buvo is tikruju - niekur!

Zose

Zose portretas
Klausykit,mes nukentejome po pirmos audros,paplese skarda ir kai pucia stiprus vejas ir lyja,mums lasa vanduo per viena sviestuva (halogena) antrame namo aukste,esame apsidraude viename geriausiu draudimu (taip galvojome,bet jauciu greitai nebegalvosime) ir mums gi nenori sumoketi nuostoliu,jie nusprende kad cia statybininku brokas,siaip namas jau 4 metai ,kaip gyvenamas.Dabar galiu manyti,kas yra apsidraude daug kam tai sakys,kad nereiketu jiems ismoketi ismoku.Geriausias kurijozas tame dar,kai atvaziuoja moteriske apziureti stogo,be kopieciu ir sako,kaip man paziureti,kai buvo atveztos musu saskaita isnomuotos kopecios ji bijo lipt i virsu,nes bijo aukscio :))) na ar nejuokinga ??? Tai,kad mieli pajurio gyventojai bukyte budrus !!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių