Spręs, ar dėl Gedimino kalno skelbti ekstremalią situaciją valstybės mastu

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija kitą savaitę spręs, ar dėl nuošliaužų nuniokoto sostinės Gedimino kalno būklės skelbti ekstremalią situaciją valstybės mastu.

Tokį sprendimą pasiūlė Vilniaus miesto savivaldybėje sudaryta analogiška komisija. Gruodį baigiasi vienerių metų terminas, per kurį jai koordinuojant turėjo būti pašalintos grėsmės ant kalno esančioms Aukštutinės pilies liekanoms ir pilies bokštui.

Vidaus reikalų ministro atstovas spaudai BNS sakė, kad Eimučio Misiūno vadovaujama vyriausybinė komisija dėl Gedimino kalno spręs kitą antradienį. Komisijos sprendimą dar turės patvirtinti Vyriausybė.

Pareigūnai teigia, kad ekstremalios situacijos paskelbimas valstybės mastu padės sumažinti kalno tvarkymo procedūras, tačiau tikriausiai nepakeis suplanuotų darbų eigos.

Lietuvos geologijos tarnyba lapkritį perspėjo, kad Gedimino kalno deformacijos plečiasi, tikėtinos naujos nuošliaužos, tačiau ant jo esančioms Aukštutinės pilies liekanoms bei bokštui pavojus negresia. Anot ekspertų, nuošliaužas skatina gausus lietus. Specialistai įtrūkimus stebi visame kalne.

Iš viso Gedimino kalnui tvarkyti planuojama skirti apie 9 mln. eurų, tačiau neatmetama, kad prireiks ir daugiau lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apie

apie portretas
koki dar kalna kalba jei 141 runkelinis asilas ploja ir balsuoja /nezinia uz ka/ o jam paporina vyr. /globejai/ nes jiems /nasa chata s kraju/ pagal u. spec. t. nurodyma.....

Jou

Jou portretas
Įdomu kiek pilių išdigs po šios pinigų plovimo operacijos.., tiek milijonų reikia.

Ventus

Ventus portretas
Vieno miesto kalvos slinkimo problema yra ekstremali situacija valstybes mastu???? Galva kai kam prasivedint reiktu tikrai. Nelabai isivaizduoju, kaip valstybe susitvarkytu su tikrai rimtomis gamtinemis nelaimemis, paliecianciomis didziaja dali salies teritorijos, o ne vieno kaimo kalvos slaita. Eilinis pinigu taskymas, kaip ir su Valdovu rumais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių