Specialistai pataria, kaip elgtis su senesniais dujų balionais

Specialistai primena, kad gyventojai, namuose naudojantys senesnius dujų balionus, turėtų su jais elgtis atsargiai.

 Pasak Techninių dujų pramonės asociacijos prezidento Mindaugo Lužio, balionų gedimus dažnai sukelia nesaugus žmonių elgesys.

„Perkant dujų balioną iš bet kokios firmos, reikia reikalauti dokumento, kuriame būtų parašytas to baliono numeris. [...] Įvykus nelaimei, kreiptis į policiją ir prokuratūrą. Jeigu paaiškės, kad buvo parduotas nepatikrintas dujų balionas, iš dujų tiekėjų galėsite reikalauti bent jau atlyginti nuostolius“, – tikina Techninių dujų pramonės asociacijos prezidentas.

Techninių dujų pramonės asociacijos prezidentas Mindaugas Lužys primena, jog Lietuva nesilaiko Europos Sąjungos direktyvos dėl senų dujų balionų pakeitimo. Pasak Priešgaisrinio apsaugos ir gelbėjimo departamento, per metus dėl dujų balionų kyla apie 30 gaisrų, daugelis – dėl netinkamo jų naudojimo.


Šiame straipsnyje: dujų balionaisaugumasgedimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

VK

VK portretas
VK anonimui.Ar maža glušų̃ ant svieto?!

Anonimas

Anonimas portretas
Turiu įtarimą , kad galimai neveiksnus yra VK. Ar jūs bent žinote, kas yra elektra ir kokios galios reikia įvado norint pastatyti elektrinę viryklę? Ir kokios galios 5vadai yra senuose kaimo namuose.?

VK

VK portretas
Beje pone Reda turiu perdėtą įtarimą, kad jūsų tėvas galimai yra neveiksnus, tai kodėl jūs jam nenuperkate indukcinės viryklės- nei tampytis ir saugu.Rašau neveiksnus dėlto ,kad dėl aprašytų gedimų joks sveikos psichinės būklės žmogus papraščiausiai neeksplotuotų tokių jūsų aprašytų balionų, paprašytų tiesiog pakeisti tiekėjo.Reikia labai rūpintis artimųjų sveikata, arba kreiptis į teismą dėl neveiksnumo nustatymo ,skubinkitės artėja didelė nelaimė man labai rūpi jūsų tėvelio sveikata.....:)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių