Specialistai apie „kapinių savaitgalį“: kapus svarbu aplankyti sveikiems

  • Teksto dydis:

Savaitgalį daugybė žmonių keliaus aplankyti po visą Lietuvą išsibarsčiusių artimųjų kapų. Kad kelionė būtų kuo saugesnė, savo patarimų negailėjo specialistai.

„Nors eismas ir intensyvesnis, tačiau greičiai mažesni. Tiesa, eismo dalyviai visgi turėtų būti kultūringesni. (...) Svarbu ne aplankyti (kapus – LRT.lt) greičiau, o aplankyti sveikiems ir be jokių incidentų“, – teigia Lietuvos kelių policijos vadovas Vytautas Grašys.

Anot jo, šį savaitgalį keliuose turėtų būti ir kur kas daugiau policijos pajėgų. Jos turėtų padėti reguliuoti eismą ir prie kapinių – prie kai kurių jų keisis eismo tvarka.

Padidėjus eismui, turėtų sukrusti ir pėstieji. Kaip teigia Susisiekimo ministerijos atstovė Eglė Nemanytė, situacija keičiasi į gerąją pusę – vis daugiau pėsčiųjų užsideda atšvaitu. Tačiau kartais susiduriama su kita problema – jie naudojami ne taip, kaip turėtų.

„Jei automobilis neapšviečia atšvaito, tai jis ir nešviečia“, – teigia specialistė ir prideda, kad atšvaitas turėtų būti matomoje vietoje ir neuždengtas kitų drabužių. Ji taip pat primena statistiką, kad per 9 mėnesius Lietuvos keliuose žuvo 40 pėsčiųjų, iš kurių 20 buvo be atšvaito.

Daugiau – įraše.


Šiame straipsnyje: kapaiVytautas Grašyskelionė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių