Spalį Ž.Pacevičius žada pasitraukti iš STT vadovo pareigų

Spalio viduryje pasibaigus kadencijai Žimantas Pacevičius žada pasitraukti iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo pareigų.

Tai BNS trečiadienį patvirtino pats Ž.Pacevičius.

„Iš esmės sprendimas yra priimtas. (...) Tas mano noras yra žinomas Prezidentūroje ir sprendimą priiminės jos Ekscelencija. Pasitraukimas yra paprastas pasibaigus kadencijai ir, be jokios abejonės, aš ieškosiu galimybių valstybės tarnyboje dirbti, bet galbūt kitose pareigose“, - sakė Ž.Pacevičius.

„Statutiniam pareigūnui ištarnavus tam tikrą amžių - 20 metų - priklauso pensija. Aš išdirbau jau 22 metus ir manau, kad jau pakaks šiose pareigose. 15 metų jau būtent šioje srityje dirbu, tai galbūt reikia šiek tiek ir pakeisti darbo sritį “, - kalbėjo STT vadovas.

Tai, kad bus ieškoma naujo STT vadovo, trečiadienį patvirtino ir Prezidentūra.

„Pasibaigus STT vadovo kadencijai Seimui bus teikiamas dekretas dėl Ž.Pacevičiaus atleidimo, tuomet bus priimtas sprendimas ir dėl laikinojo STT vadovo pavadavimo bei pradėtos naujo tarnybos direktoriaus kandidatūros derinimo, skyrimo procedūros“, - BNS sakė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Klausiamas, ar siūlė STT vadovą skiriančiai prezidentei Daliai Grybauskaitei galimas kandidatūras, Ž.Pacevičius teigė kol kas tokių rekomendacijų neteikęs.

„Kol kas tikrai manęs niekas neklausė, čia jos Ekscelencijos sprendimai bus priimti ir jei mano nuomonė kokia reikalinga bus, tai aš pateiksiu, jei klaus“, - sakė Ž.Pacevičius.

Neoficialiomis žiniomis, tarp galimų kandidatų į naujo STT vadovo postą svarstomas dabartinio STT direktoriaus pirmasis pavaduotojas Saulius Urbanavičius. Į šias pareigas S.Urbanavičių prezidentė dekretu paskyrė šių metų sausį.

Penkerių metų kadencijai STT direktoriumi Ž.Pacevičius paskirtas 2007 metų spalį.

STT vadovo kadencija baigsis spalio viduryje, t.y. jau po spalio 14 ąją vyksiančių Seimo rinkimų, taigi prezidentės pasiūlytą naujo STT vadovo kandidatūrą gali tvirtinti naujos kadencijos Seimas.


Šiame straipsnyje: Žimantas PacevičiusSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių