Sodų kelių priežiūrą nori patikėti savivaldybėms

  • Teksto dydis:

Darbo partijos frakcijos atstovai įregistravo pataisas, kurios savivaldybes įpareigotų rūpintis ir sodų bendrijų keliais.

Vietos savivaldos įstatyme tarp savivaldybių savarankiškų funkcijų būtų įrašoma, kad joms priklausytų sodininkų bendrijų kelių ir gatvių priežiūra, taisymas, tiesimas ir saugaus eismo organizavimas.

Pataisas inicijuojantys „darbiečiai“ sako, kad sodininkų bendrijos per pastaruosius porą dešimtmečių labai pasikeitė – kuo toliau, tuo labiau ryškėja tendencija, kad sodai tampa nuolatiniais gyvenamaisiais kvartalais.

Pasak iniciatorių, aiškiai nustačius, kas privalo pasirūpinti sodininkų bendrijų keliais ir gatvėmis, būtų panaikinta įstatymų spraga.

Pagal Sodininkų bendrijų įstatymą šiuo metu sodininkų bendrijos turi teisę perduoti tvarkyti ir prižiūrėti kelius ir gatves, tačiau savivaldybės neturi pareigos jų priimti ir tvarkyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaiva

Vaiva portretas
Butinai reikia tvarkyti kelius sodu bendrijose.

Ka tai reiskia PATIKETI?

Ka tai reiskia PATIKETI? portretas
PATIKETI - tai REISKIA laikinai perleisti sadu bendrijoms kad uz savo pinigus sutvarkytu kelius, o po to vel grazinti valstybei. PLIUS valstybes vardu NUBAUSTI kad netvarko paskolinta niekam tikusi turta. Graziai valstybe VAGIA is pilieciu ar ne. KIENO nuosavybe keliai sodu bendrijose? Kieno nuosavybe tas ir tvarko be jokiu macinaciju su perleidimu. NE valstybes BANDITIZMUI.

taip

taip portretas
bus plaunami zmoniu surinkti pinigai kai pirmininkai nieko nedaro ir yra prielaida kad prirasineja nebutus darbus ir dar zmones gasdina antstoliais juk ne kiekvienas ir naudojasi kiti senyvo amziaus be sveikatos retkarciais nuvaziuoja o reikalavimai vienodi tai kodel jie privalo islaikyti tuos/karaliukus/? ir dargasdinti zmones... idomu ka masto p. Sidlauskas? juk tai komunistinis poziuris i esama padeti o zmones isnaudojami biurokratiskai kapitalistiskai???...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių