Sociologas: pasitikėjimas kariuomene – aukščiausias per 12 metų

  • Teksto dydis:

Per pastarąjį mėnesį reikšmingai padidėjo gyventojų pasitikėjimas kariuomene ir šiuo metu yra aukščiausias per dvylika metų, sako visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.

„Pasitikėjimas kariuomene padidėjo, palyginti su praėjusiu mėnesiu, buvo 53 proc. palankių vertinimų, dabar beveik 60 proc., kas čia įvyko, sunku pasakyti, bet matosi, kad buvęs „auksinių šakučių“ skandalas visiškai užsimiršo, dar daugiau, kariuomenės reitingas yra aukščiausias per dvylika metų“, – dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiamos apklausos duomenis BNS komentavo V.Gaidys.

„Lietuvos ryto“ užsakymu „Vilmorus“ atliktos apklausos duomenimis, kariuomene pasitiki 59,6 proc. gyventojų, kai prieš mėnesį tokių buvo 53,1 procento. Taip pat balandį sumažėjo žmonių, kurie nepasitiki kariuomene – nuo 17,9 proc. kovą iki 12,9 proc. šiuo metu. Reprezentatyvi šalies gyventojų apklausa buvo atlikta balandžio 1–9 dienomis.

„2005 metų spalį buvo nelemtas incidentas, kai rusų lėktuvas įskrido, nukrito, čia nieks nepastebėjo, ir labai stipriai krito reitingas, kuris buvo neatsistatęs iki dabar. Pagaliau kariuomenė grįžo į savo tinkamą vietą“, – teigė V.Gaidys. 2005 metais Šakių rajone pasienyje su Karaliaučiaus sritimi sudužo Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvas „Su-27“, pilotas saugiai katapultavosi.

Kiti apklausos duomenys rodo, kad tradiciškai gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais (90,2 proc.), antroje vietoje pagal pasitikėjimą – policija (61,8 proc.). Toliau rikiuojasi kariuomenė, prezidentė (59,5 proc.), Bažnyčia (52,1 proc.), švietimas (47,2 proc.). Mažiausiai žmonės pasitiki partijomis (9,1 proc.) bei Seimui (12,9 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidas

vidas portretas
Armija verta gailescio,sauktinius apgaudinejo nemokamomis studijomis,kreditu padengimais o gavosi kaip visada.armija valgo auksiniais saukstais,skraido nurasytais lektuvais o propoganda net graudu klausytis,zodziu viskas ok

vidas

vidas portretas
Musu armija tikras "pasididziavimas",sauktiniams prizadejo nemokamus mokslus,paskolu apmokejimus o gavo kaip visada s.......,armija valgo is auksiniu saukstu skraidom nurasytais lektuvais o propoganda net graudu klausytis,zodziu viskas super

Bronius

Bronius portretas
Kas dalyvavo apklausose? Grybauskaitė su Linkevičium ir viskas? O agresijos atveju taip. mūsų kariuomenė pergalei kaip niekas kitas šansą turi - apmėtys auksiniais šaukštais. priešo kariai šaukštus renka ir kasriauti neina.... Genialu, ar ne?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių