Socialinio būsto poreikis pernai išaugo 7 proc.

Asmenų, pageidaujančių išsinuomoti socialinį būstą skaičius, pernai, palyginti su 2010-aisiais, išaugo 7 proc. iki 30,48 tūkstančio.

Statistikos departamento duomenimis, augančiam socialinio būsto poreikiui įtakos turi naujų, neįsitvirtinusių darbo rinkoje šeimų kūrimasis ir nepakankamos pajamos nuosavam būstui įsigyti.

Daugiausiai asmenų ar šeimų, norinčių išsinuomoti savivaldybių gyvenamąsias patalpas, buvo Vilniaus (20 proc.), Kauno (12 proc.) ir Klaipėdos (8 proc.) miestų savivaldybėse.

2011 metais į socialinio būsto nuomą pretendavo 9,3 tūkst. jaunų šeimų - 6 proc. daugiau negu prieš metus, našlaičių ar likusių be tėvų globos asmenų sąraše buvo 2,85 tūkst. asmenų, arba 7,2 proc. daugiau, vadinamajame bendrajame sąraše – 11 tūkst. pretendentų, arba 9,9 proc. daugiau negu 2010 metais. 554 asmenys, arba 5,9 proc. daugiau negu prieš metus, pageidavo pagerinti gyvenimo sąlygas.

Pernai 80 asmenų gavo 7,4 mln. litų vertės kreditų su valstybės parama būstui įsigyti, jiems iš viso suteikta 806,3 tūkst. litų subsidijų. Daugiausiai asmenų arba šeimų, pasinaudojusių valstybės remiamais būsto kreditais, buvo Vilniaus miesto savivaldybėje (24 proc.), Kauno ir Panevėžio miesto savivaldybėse (po 9 proc.), Plungės rajono savivaldybėje (6 proc.).


Šiame straipsnyje: socialinis būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
...nesuprantu nieko,kaip tie bustai yra dalijami,ir kaip ju truksta,musu name,jau greit 2 metai kaip stovi keli butai savivaldybes tusti,butai geri, suremontuoti,ir niekas negyvena,niekas nesildo,kenciame mes kaimynai,nes sienos dregsta.Ir niekam neduoda,mano vaikai stovi eileje,bet negauna jau kiek metu,nuomojasi busta,o kaip brangei reikia moketi,3 vaikai,gerai,kad darba turi...kur ziuri savivaldybe,ka jinai veikia,kuom jinai uzsiemusi,kad net savo bustu nebesuskaiciuoja...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių