Socialinės apsaugos ministerijoje atidarytas kambarys darbuotojų vaikams

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija trečiadienį pranešė, kad joje pradeda veikti kambarys, skirtas ministerijos darbuotojų vaikams.

Kambaryje vaikai galės žaisti prižiūrimi savo tėvų arba jų kolegų. Anot ministerijos, taip sudaromos platesnės galimybės darbuotojams derinti darbo ir šeimos įsipareigojimus.

„Visi puikiai žinome, kaip sunku vaikų turintiems tėvams suderinti darbą ir šeimą, nors dėmesio reikia abiem sritims. Šis konfliktas paaštrėja vasarą, kai vaikai nebelanko ikimokyklinio ar bendrojo ugdymo įstaigų, bet yra dar per maži pasilikti vieni“, – pranešime cituojamas socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

48 kvadratinių metrų ploto patalpoje yra įrengtos dvi darbo vietos ir vaikų žaidimų erdvė. Žaislais, knygomis ir kitomis vaikų lavinimo ir užimtumo priemonėmis pasirūpino patys tėvai.

Anot ministerijos, vaikų kambarys atidarytas įvertinus ministerijos darbuotojų poreikį ir atsižvelgiant į Darbo kodekse numatytą nuostatą, jog darbdavys privalo imtis priemonių padėti darbuotojui vykdyti jo šeiminius įsipareigojimus.

Panašus kambarys šiemet buvo atidarytas Vyriausybės kanceliarijoje, tokias patalpas planuojama įrengti ir Teisingumo ministerijoje.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Švietimo ministerija šiuo metu yra įpareigotos parengti pasiūlymus dėl vaikų priežiūros kambarių valstybės institucijose įrengimo modelio.


Šiame straipsnyje: SADMvaikų kambarys

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Anot ministerijos, vaikų kambarys atidarytas įvertinus ministerijos darbuotojų poreikį ir atsižvelgiant į Darbo kodekse numatytą nuostatą, jog darbdavys privalo imtis priemonių padėti darbuotojui vykdyti jo šeiminius įsipareigojimus" - rūpintis Šeima NE darbdavio, o valstybės prievolė, o tokie kambariai kainuos DAUGIAU nei reiktų sumokėt motinoms kad jos NAMIE savo vaikais pasirūpintų... tai juk SADIZMAS verst Motinas dirbt kai šalia jų vaikutis verkia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių