Socialdemokratai prašo vetuoti naujos ministerijos steigimą

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija prašo Lietuvos Respublikos Prezidento nepasirašyti Seimo priimtų įstatymų, reglamentuojančių naujos Energetikos ministerijos steigimą.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos manymu, naujos Energetikos ministerijos steigimas pareikalaus papildomų valstybės lėšų, nes reikės daliai darbuotojų išmokėti išeitines išmokas, atsiras kitų neišvengiamų išlaidų – iškabos, teisės aktų keitimas, be to, kiltų neaiškumų dėl atsakingos už Europos Sąjungos paramos konkretiems ūkio sektoriams planavimą ir panaudojimą, institucijos pavadinimo pakeitimo.

Dabartinė Ūkio ministerija yra atsakinga už Lietuvos Respublikos energetinį ūkį ir, jeigu reikia stiprinti šį darbo barą, tą galima daryti ir nesukūrus atskiros ministerijos. Priėmus šį sprendimą, po reorganizacijos likusios Ūkio ministerijos dalies funkcijos sumažėtų, todėl bandoma būsimai ministerijai priskirti jai nebūdingas funkcijas, pavyzdžiui – reguliuoti šilumos ar elektros kainas, nors už tai atsakinga nepriklausoma komisija, kuruoti namų renovavimą, nors tai - Aplinkos ministerijos funkcijos, o iš Socialinių reikalų ir darbo ministerijos perimti darbo ir užimtumo funkcijas.

„Esame įsitikinę, kad naujos Energetikos ministerijos steigimas yra veiksmas, didinantis biurokratiją bei valstybės išlaidas, neprisidedantis prie Lietuvos žmonių gerovės“, - tvirtina Seimo LSDP frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis.

Todėl Seimo socialdemokratai prašo Prezidento grąžinti Seimui iš naujo svarstyti Energetikos ministerijos steigimo įstatymą bei su juo susijusius įstatymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių