Socialdemokratai į Seimą siūlys 141 kandidatą

Šiandien Vilniuje, „Siemens Arenoje", įvykusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) delegatų konferencija oficialiai patvirtino partijos rinkimų programą ir kandidatų sąrašą.

Sąrašo viršuje – jau seniai Lietuvos politiniame gyvenime dalyvaujantys partijos nariai: Gediminas Kirkilas, Česlovas Juršėnas, Vilija Blinkevičiūtė, Algirdas Butkevičius, Milda Petrauskienė, Zigmantas Balčytis, Juozas Olekas, Irena Šiaulienė, Julius Sabatauskas ir socialdemokratinio jaunimo atstovas Linas Jonauskas.

Šiais metais patvirtintas ilgiausias galimas kandidatų sąrašas – 141 kandidatas. Iš jų 39 moterys. Beveik pusei kandidatų tai bus pirmieji Seimo rinkimai. Pasak partijos pirmininko Ministro Pirmininko G. Kirkilo, šis sąrašas atstovauja visai Lietuvai: visiems regionams, visiems socialiniams sluoksniams.

Konferencijoje taip pat patvirtinta LSDP rinkimų programa, kurioje  pasižadama siekti, kad Lietuva būtų kurianti, besimokanti, socialiai teisinga ir saugi, sveika ir kultūringa bei solidari valstybė.

LSDP garbės pirmininkas Prezidentas Algirdas Brazauskas sakė neabejojantis, kad rinkimai bus sėkmingi. "Žmonės atsirinks, kas yra kas. Kas tik kalba, o kas dirba ir pasiekia gerų rezultatų", – kalbėjo A. Brazauskas ir palinkėjo kandidatams palaikyti vieniems kitus.

Pasveikinti LSDP kandidatų į Seimą ir patvirtinti 2008 m. partijos rinkimų programos į "Siemens Areną" areną susirinko apie 5 tūkst. partijos narių ir rėmėjų  iš visos Lietuvos. Į renginį taip pat atvyko Norvegijos Premjeras Jensas Stoltenbergas, Estijos socialdemokratų partijos pirmininkas, Estijos finansų ministras Ivaris Padaras, Latvijos socialdemokratų darbininikų partijos pirmininkas Janis Dinevics, ir Aleksandras Kozulinas, vienas iš Baltarusijos socialdemokratinių jėgų lyderių, buvęs kandidatas į Baltarusijos prezidentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių