„Snoro“ komisija planuoja apklausti A.Kubilių, I.Šimonytę, G.Kirkilą

Pernai lapkritį nacionalizuoto ir bankrutuojančio „Snoro“ banko žlugimo aplinkybes tirianti parlamentinė komisija kitą savaitę apklaus premjerą Andrių Kubilių, finansų ministrę Ingridą Šimonytę bei buvusį socialdemokratų premjerą Gediminą Kirkilą.

„Kirkilas buvo tam tikrą laiką premjeras, ir tada bankas “Snoras„ dirbo“, - po komisijos posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė jos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis. Vėliau jis teigė, kad iš G.Kirkilo norima sužinoti, ar tuometinė valdžia buvo informuojama apie padėtį banke ir kaip buvo reaguojama.

„Kirkilą pasiūlė kviestis konservatorių atstovai komisijoje, norėdami, manau, sužinoti ir atsakyti į klausimus, kaip tada buvo kontroliuojamas “Snoras„, ar tuometinė Vyriausybė turėjo informacijos apie galimai blogą situaciją banke, ar tokia informacija buvo pasiekusi, ar jie, Vyriausybė ėmėsi ko, ar svartė tuos klausimus vyriausybiniu lygiu“, - sakė V.Mazuronis.

Parlamentaras tvirtino, kad premjero ir finansų ministrės teirausis „Snoro“ nacionalizavimo argumentų, aiškinsis, kaip buvo priimtas sprendimas. Pasak V.Mazuronio, komisijos turimi dokumentai, susiję su Vyriausybės sprendimais dėl „Snoro“, yra biurokratiniai ir sausi ir juose nėra visos informacijos apie „Snoro“ nacionalizavimo aplinkybes.

„Norėtųsi žinoti, ar tai visa medžiaga. Gal kažkas buvo pateikta kitaip, gal žodžiu“, - sakė parlamentaras.

V.Mazuronis sako, kad ilgamečio Lietuvos banko vadovo Reinoldijaus Šarkino neketinama papildomai apklausti. Tačiau balandžio 25 dieną į apklausą dar kartą kviečiamas dabartinis Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas.

„V.Vasiliauskui bus daugiausia klausimų. Su juo susitikimas buvo vienas iš pirmųjų. Iki dabar surinkome pakankamai daug  informacijos, kurios patikslinimui valdybos pirmininkas yra reikalingas“, - sakė V.Mazuronis.

Jis negalėjo atsakyti, ar užteks tik vieno susitikimo su V.Vasiliausku.


Šiame straipsnyje: Snoraskomisija dėl Snoro

NAUJAUSI KOMENTARAI

bronius

bronius portretas
Tikiu "tvarkiečio" Valentino Mazuronio vadovaujamos komisijos veikla. Ji išaiškins visas banko "Snoras" bankroto aplinkybes.

Tvarkos ir teisingumo

Tvarkos ir teisingumo portretas
Tokioje "teisinėje" valstybėje prokurorai mokės viską užraukti tyliai ir nieko nepasodinus

uz teisybe

uz teisybe portretas
Sekant Snoro byla taip atrodo, kad iki kitu rinkimu niekas ir neliks nubaustas uz pradingusius milijonus. Bet kokiu atveju, sekmes komisijai ir jos pirmininkui V. Mazuroniui tiriant šią painią bylą
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių