Sniego valytuvo ir lengvojo automobilio akistata: kaip pasielgtumėte jūs?

Socialinėje erdvėje plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota neįprasta situacija kelyje. Kelyje vienas priešais kitą susitiko sniego valytuvas-druskos barstytuvas ir lengvasis automobilis ir nė vienas jų nenorėjo duoti kelio. 

Sukėlė kritinę situaciją?

Internautė Donata rašo, kad incidentas užfiksuotas Alytaus rajone, Alytus-Pivašiūnai kelyje.

„Smagu, kad nors kartais keliai yra valomi. Tačiau, kai plačiame kelyje negali prasilenkti dvi mašinos ir yra sukeliama kritinė situacija, kuri galėjo pasibaigti ir ne taip linksmai, tai atsiprašau... Ir dar kai vairuotojas pradeda rėkti ir plūstis necenzūriniais žodžiais. Moralas -–mokykimės kultūros“, – rašė jauna moteris, vaizdo įrašu pasidalijusi penktadienio popietę.

Portalui Donata pasakojo, kad už įraše matomo lengvojo automobilio stovėjo dar pora automobilių. Jie, anot pašnekovės, taip pat įstrigo nemalonioje situacijoje. Kuo ši situacija baigėsi? „Sniego valytuvas pasitraukė šiek tiek į šoną ir visos mašinos galėjo pravažiuoti“, – pasakojo moteris, kuri šioje situacijoje buvo tik keleivė. 

Įžiebė diskusiją

Šis vaizdo įrašas virtualioje erdvėje sukėlė diskusijas. „Lengvojo automobilio vairuotojas yra teisus – sniego valytuvas turėjo pasitraukti į savo eismo juostą ir tada praleisti“, – rašė Egidijus. Tiesa, Egidijaus ir pačios vaizdo įrašo savininkės Donatos nuomonę palaikė ne visi internautai.

„Tai siūlai prieš kiekvieną atvažiuojančią avį suskleisti valytuvui šone esantį peilį, o kai prasilenkia išsiskleisti jį atgal? Kada pradėsite gerbti kitų žmonių darbą, o ne filmuoti ir piktintis, kad žiaurus kelininkas vos nenustūmė nuo kelio? Kol vietoj galvų bus bejausmiai moliūgai, tol šioje šalyje niekas nepagerės. Žmonės, mokykitės tolerancijos“, – vaizdžiai rašė Justinas.

KET nėra taisyklės, kad lengvasis automobilis privalo praleisti sunkiasvorę transporto priemonę.

„Lengvojo automobilio vairuotojui ir filmuotojai reikia skirti baudą už avarinės situacijos sukėlimą“, – rašė internautas Arnas. „Pasikalbėti be konfliktų ir rasti išeitį reikėjo, o ne filmuoti. Apsisuki, praleidi sniego valytuvą ir važiuoji toliau. Juk sniego valytuvo vairuotojui šis darbas per tiek dienų jau įgrisęs, jis nervingas. Žmogus bent pamojavo, kai filmavote“, – rašė ir Domas.

Daugelis internautų tikino, kad kelią turėjo atlaisvinti lengvojo automobilio vairuotojas. Štai Eimantas, peržiūrėjęs vaizdo įrašą, tikino, kad šioje situacijoje jis tikrai būtų sėkmingai keliu pasidalijęs: „Jeigu visgi būčiau netilpęs, tai būčiau pavažiavęs atbuline eiga iki tol, kol baigiasi kelio atitvaras – ten būtų daugiau vietos, kur prasilenkti. “

Svarbu laikytis dešiniau

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė teigė, kad šioje situacijoje vairuotojai turėjo rasti sprendimą, kuris būtų grįstas tarpusavio supratimu ir pagarba. 

„Kelių eismo taisyklėse (KET) nėra taisyklės, kad lengvasis automobilis privalo praleisti sunkiasvorę transporto priemonę“, – teigė specialistė. Sužinojusi, kad sniego valytuvas šioje situacijoje visgi sugebėjo pasitraukti dešiniau ir praleisti lengvuosius automobilius, specialistė patarė visuomet prisiminti taisyklę, kad vairuotojams svarbu laikytis savo kelio juostos dešinės pusės. 

„Pati vairuoju automobilį, tad, pamačius sunkiasvorę techniką ir ypač aptarnaujantį transportą, visuomet labiau pasitraukiu į dešiniau. Tuomet didelė tikimybė, kad bus išvengta eismo įvykio ir nemalonių situacijų“, – sakė specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Nęreik lakstyt akis isdegus,o ir aptarnaujanti masina su sviturėliais,aisku pirmenybės nesuteikia,bet ispėja apie galimus pavojus i tai turi atkreipt dėmesi,o siai reikia vienas kitam pagarbos ir viskas bus ok.tai bukim santuresni

koks

koks  portretas
kvailys ziema ant ledo lekia 90km greiciu,nebent gaidelis kuris nezino saugaus greicio ziema,ziema ne vasara,bet besmegeniai to nezino.

To žiema

To žiema portretas
O tai jei zmogus dirba,jis turi kelti avarine situacija.Jei zmogus atvaziuotu leistinu 90km/h greiciu,ir tas valytuvas taip uztveres kelia?kur td autobobiliui detis.dar Jei jis sugebejo pasitraukti ir praleisti automobilius,vadinasi jam buvo kur tauktis.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių