Dėl škvalo elektros neturi 23 tūkst. vartotojų

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Lietuvoje siautęs škvalas sutrikdė elektros tiekimą – 19 val. elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 23 tūkst. vartotojų, pranešė dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Gedimus daugiausia lėmė gūsingo vėjo nutrauktos oro linijos, ant jų virtę medžiai ar šakos. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS sakė, kad dėl nuvirtusių medžių ugniagesiai jau vyko apie 200 kartų visoje Lietuvoje, daugiausia iškvietimų buvo Alytaus, Vilniaus ir Kauno apskrityse.

Labiausiai dėl gamtos stichijos nukentėjo Alytaus regionas – šiame regione elektros tiekimas sutriko 13 tūkst. klientų. Vilniaus ir Kauno regionuose elektros neturėjo po 5 tūkst. klientų.

Kituose regionuose taip pat fiksuoti pavieniai gedimų atvejai.

ESO teigia, kad deda visas pastangas kuo greičiau pašalinti gamtos stichijos padarinius ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.

Bendrovė primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Medžiai užvertė kelią

Varėnos rajone, prie Žeimių kaimo, vėjas išvertė medžius. Jie nuvirto ant kelio, vedančio į Druskininkus. Tad šiuo metu kelias į Druskininkus nepravažiuojamas.

Eismą sutrikdė ir kelyje Kaunas-Alytus už Išlaužo nuvirtęs medis.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių