Skuode gali būti statoma kalinimo įstaiga

  • Teksto dydis:

Kalėjimų departamentas Skuode žvalgosi vietos naujam tardymo izoliatoriui, šalia veiktų ir pataisos namai.

Rajono meras Petras Pušinskas BNS pasakojo, jog planuojamai 300 vietų įstaigai savivaldybė pasiūlė vietą paupyje, šalia šilumą gaminančios įmonės. Netoli veikia gydymo įstaiga, mokykla, kitoje upės pusėje – gyvenamųjų namų kvartalas.

Rugpjūčio pabaigoje Skuode apsilankę Kalėjimų departamento atstovai, pasak mero, pristatė, kaip pastatas atrodytų ir kaip būtų saugomas.

„Bent jau kaip jie informavo mus, ten būtų tvora užtverta keturių metrų aukščio, paskui tarpinis praėjimas ir dar viena tvora, tai nebūtų kalėjimas su bokšteliais, bet veiktų elektroninės apsaugos visur. Pagal jų planą įtariamieji, kurie yra uždaromi į tardymo izoliatorių, ar atliekantys bausmę asmenys praktiškai tiesioginio kontakto su išoriniu pasauliu neturėtų, išeiti niekur neturėtų. Planuojamas tardymo izoliatorius ir pataisos darbų kažkoks skyrius, uždaroje teritorijoje kažkoks cechas, kuris kažką gamintų“, – pasakojo meras.

Kalėjimų departamento Bendrojo skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Čepelevskis BNS sakė, kad kol kas vyksta tik žvalgybiniai darbai ir nėra jokių susitarimų, tad nuo komentarų departamentas susilaiko.

Tuo metu meras dėstė, kad projektą finansuotų norvegai, o statybas „spaudžia terminai“.

„Kaip mus informavo, jie seniai jau turėjo būti pastatę, tai terminai spaudžia. Kalėjimų departamentas dabar pats apsispręs dėl vietos, kurią mes pasiūlėme, tada pateiks norvegams ir jie turėtų tarti galutinį žodį, nes jie daro investicijas“, – aiškino P.Pušinskas.

Meras sako tokio objekto statybas palaikantis, nes tiki, jog tai ne tik sukurtų 150 iki 180 darbo vietų naujoje įstaigoje, bet ir atgaivintų Skuodo teismą, kuris pagal naudojamas patalpas turi galimybių plėstis. Jis viliasi, kad mieste išaugus šilumos ir vandens sunaudojimui, gyventojams mažėtų komunaliniai mokesčiai.

„Kaip aš suprantu iš Kalėjimų departamento pasakymų, Vakarų Lietuvos regione jie tokios įstaigos neturi, nuo Klaipėdos teismo arčiausiai Šiauliai, iš kur galima konvojuoti, tai gana toli, ir matymas toks, kad Vakarų Lietuvoje jie nori tokią įstaigą turėti, kad būtų konvojavimo išlaidos mažesnės“, – BNS sakė jis.

Statistikos departamento duomenimis, Skuode 2016 metų liepą buvo 5,7 tūkst. gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių